новини

187 випускників отримали лейтенантські погони

15.06.2020 12:05

У Національній академії Національної гвардії України відбулося вручення офіцерських погонів випускникам. Захід пройшов в урочистій атмосфері, яку не зіпсувало дотримання діючих карантинних обмежень.

Військове звання «лейтенант» отримали 187 новоспечених офіцерів. Отримують офіцерське звання вже четвертий рік поспіль і дівчата. Цього року їх 11.  

14 гвардійцям, які закінчили навчання з відзнакою, особисто одягнули погони заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь та начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Навчатися до Академії йдуть мотивовані кандидати, які роблять свідомий крок, обравши подальший шлях у лавах Національної гвардії України. Протягом чотирьох років кожен із вас долав багато складнощів. Але будьте певні, що ті знання та досвід, які ви отримали в Академії, стануть опорою для побудови успішної військової кар’єри, - наголосив генерал-лейтенант Юрій Лебідь. – Шановні лейтенанти, сьогодні у вас один з найвідповідальніших моментів у житті – період становлення та самореалізації. З честю і гордістю носіть звання, щодня підтверджуючи його відповідальним і принциповим підходом у професійній діяльності. Бажаю вам вагомих досягнень та успіхів у службі».

Від імені випускників виступив новоспечений лейтенант Ігор Галазюк.

«Впевнений, що Академія Нацгвардії, яка вже стала для кожного з нас Альма-матер, у стіни якої хочеться повертатися, залишиться тим фактором об’єднання та прагнення до розвитку.  Хочу сказати слова вдячності нашим викладачам, які навчали і виховували нас. Цей вагомий багаж знань допоміг нам стати справжніми професіоналами своєї справи. І завжди пам’ятаємо про офіцерську честь та звитягу - наш орієнтир на майбутнє», - ділиться враженнями випускник.

Музичною композицією «Захисник України» учасників заходу привітала солістка духового оркестру Академії Ольга Полежака.

Вже завтра на молодих лейтенантів чекає урочиста церемонія випуску, де гвардійці отримають дипломи про закінчення навчання в Академії Нацгвардії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ