новини

Солдатам та школярам південного регіону розповіли про навчання та службу в Академії Нацгвардії

27.01.2020 17:10

Курсанти Національної академії Національної гвардії України, які проходять стажування у Південному оперативно-територіальному об’єднанні, ознайомили школярів та солдат регіону з перевагами навчання та служби у військовому виші.

Гвардійці командно-штабного факультету завітали до загальноосвітніх шкіл та військових частин Одеської області.

В школах міста гвардійці зустрілись з учнями випускних класів. Представники Академії проінформували школярів про факультети, які є у навчальному закладі та розповіли, яких саме спеціалістів готують. За словами курсантів, кар’єра військового зараз дуже приваблює дівчат. Учениці активно розпитували у гвардійців про напрямки навчання, умови вступу та подальші кар’єрні перспективи.

«Національна гвардія України – це прогресивна військова організація та чудове місце для саморозвитку і старту військової кар’єри. В Академії  дійсно є все, що потрібно для навчання - спортивні комплекси, тири, безліч факультетів та можливість обрати кар’єру на будь-який смак», - зазначив гвардієць Денис Кушніренко.

Також курсанти розкрили реалії навчання в Академії для солдатів строкової та надстрокової служби. Військовослужбовці роз’яснили солдатам про порядок вступу до Академії, фінансове та матеріально-технічне забезпечення курсантів, соціальний захист, можливість безкоштовного отримання вищої освіти, гарантування державою місця роботи по закінченню військового вишу.

«Викладачі дійсно докладають максимум зусиль, аби ми стали висококласними фахівцями по своїм напрямкам. А велика кількість додаткових зайнять, секцій та сучасної навчальної техніки робить процес значно цікавішим. Тож охоче чекаємо на вас», - звернувся до присутніх курсант Віталій Кравченко.

Молоді були показані відеоролики про діяльність Академії  та розвиток Національної гвардії України.

На завершення зустрічей, курсанти вручили буклети з інформацією щодо вимог до вступу для майбутніх абітурієнтів та побажали зробити правильний вибір для здобуття вищої освіти.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ