новини

Якщо цікаво, як проходить курсантське стажування, читайте в матеріалі

30.01.2020 16:48

У курсантів Національної академії Національної гвардії України триває військове стажування. Гвардійці розподілені по 5 територіальним управлінням та 8 військовим частинам прямого підпорядкування.

Нещодавно начальник навчально-методичного центру Академії полковник Володимир Тробюк  здійснив перевірку стажування у курсантів четвертого року навчання командно-штабного факультету у військових частинах Західного об’єднаного територіального управління.

Він проконтролював якість оформлення та ведення плануючої та звітної документації, належне виконання курсантами необхідних обов’язків та вимог, що стосуються їх майбутніх професій.

Полковник Володимир Тробюк  поспілкувався з майбутніми офіцерами та надав поради з власного досвіду щодо подальшої служби у Національній гвардії України.

«На даному етапі ви повинні вдосконалювати свій професійний вишкіл та розширювати здобуті теоретичні знання. Безумовно, все це знадобиться вам під час подальшої служби в військах. Адже за декілька місяців ви отримаєте лейтенантські погони і поповните офіцерські ряди Національної гвардії України», - звернувся до курсантів полковник Володимир Тробюк.

Також курсанти Національної академії Національної гвардії України, які проходять військове стажування в 11 бригаді у Південному оперативно-територіальному об’єднанні НГУ, вийшли на свою першу службу з охорони громадського порядку.

Майбутні офіцери вже певний час стажуються, виконуючи обов’язки командирів рот та взводів на території військової частини. Але нещодавно їх очікував новий досвід – керування військовими нарядами з охорони громадського порядку на вулицях Одеси. Курсанти несуть службу спільно з начальниками патрульних груп та черговими військових нарядів. До їх обов'язків входить не лише стежити за дотриманням законності та безпеки, а й керувати діями підлеглих нарядів.

За час виконання службових обов’язків курсанти довели, що навчання в Академії дало їм неоціненний багаж знань, адже із поставленими завданнями вони впоралися на відмінно.

Аліна Новікова та відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ