новини

Випускникам Академії вручили лейтенантські погони (ВІДЕО)

31.01.2020 16:23

У Національній академії Національної гвардії України урочисто вручили офіцерські погони випускникам. Військове звання «лейтенант» отримали 135 курсантів.

Погони випускникам вручили їх начальники, а тринадцятьом гвардійцям, які закінчили навчання з відзнакою, особисто вдягнув погони заступник командувача Національної гвардії України з тилу – начальник логістики генерал-майор Руслан Дзюба.

«Сьогодні знаменна подія для офіцерської спільноти Академії та 135 її випускників. Протягом всього часу офіцери-випускники Академії зарекомендували себе у військових частинах як грамотні фахівці, патріоти України, спроможні виконувати завдання, які покладає перед ними держава, - наголосив генерал-майор Руслан Дзюба. - Коли ви вступите на посади, за вашими спинами стоятиме підлеглий особовий склад, реалізуйте себе як справжні військовослужбовці. Пишайтесь військовим званням та службою в Національній гвардії України. Від щирого серця бажаю вам успіхів в службі, професійних звершень, мирного неба над головою, впевненості у собі та своїх силах. В добру путь, лейтенанти! Зі святом!».

Привітала всіх присутніх й випускниця-лейтенант гуманітарного факультету Лілія Василенко.

«Довгі роки ми йшли до омріяних зірок і сьогодні настав цей день. З честю та гордістю несіть офіцерське звання лейтенант. Не забувайте про героїчні подвиги наших побратимів, які віддали свої життя за незалежність України і волю українського народу», - зазначила Лілія.

Вже завтра на молодих лейтенантів чекає урочиста церемонія випуску, яка відбудеться на Меморіалі Слави, де гвардійці отримають дипломи про закінчення навчання в Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ