новини

Випускник-лейтенант отримав нагороду від командувача за пісню, яка стала сучасним гімном випускників Академії

03.02.2020 17:26

Які відчуття має на душі молодий гвардієць, коли під час випуску отримує відзнаку від командуючого Національної гвардії України?

«Щастя, звісно ж, а також хвилювання, бо нагороду, ще й такого рівня, отримую вперше і, напевно, гордості, але позитивної, бо розумієш, те в що вкладав душу, сподобалося оточуючим», - розповів лейтенант Дмитро Осейко.

Подяку з рук заступника командувача Національної гвардії України з тилу – начальника логістики генерал-майора Руслана Дзюби, випускник факультету логістики Академії Дмитро Осейко отримав за створення пісні «Офіцери-гвардійці». З моменту першого оприлюднення на сайті та соцмережах Академії, пісня відразу набрала неабиякої популярності та багато схвальних відгуків як від військовослужбовців, так і від цивільних українців. Музична композиція, кожне слово в якій наповнене глибоким змістом, зрозумілим для багатьох військовослужбовців, ще й у поєднанні з гарною мелодією, після першого ж виконання отримала позитивний відгук – символічний гімн випускників Національної академії Національної гвардії України.

Про творчий процес створення пісні Дмитро розповів з неприхованою усмішкою.

«Місяць роботи над текстом, репетиції з військовими товаришами. Спочатку під фортепіано, а потім з гітарою та барабанами, запис у студії і, нарешті, виступ перед командуванням, офіцерами, побратимами та гостями на символічному для кожного українського військовослужбовця місці - Меморіалі Слави», - згадав талановитий офіцер.

Слова та музику, за словами Дмитра, він  написав самостійно, а вокалістом, який виконав пісню, став його військовий товариш Микола Золочевський.

 

«Разом ми вже записували декілька пісень на студії раніше, тоді співали про дружбу та про рідну країну. – зізнався Дмитро Осейко. - Я дуже хотів, щоб у кожному рядку був сенс близький для офіцерів. Щоб під час прослуховування пісні ми не просто чули слова, а відчували події, які багатьом із військових довелося пережити особисто».

Як бачимо, якщо чогось дуже прагнути та докладати до цього максимум зусиль, все обов’язково реалізується. Приклад цьому – талановитий гвардієць Дмитро Осейко. Незважаючи на творчу спрямованість своєї особистості, він не уявляє себе без військової служби, адже переконаний, що розвиватися завдяки музиці можна й у військовій частині.

«Музика робить моє життя яскравим та наповненим, - зазначив курсант. - Здавалося б, всього сім нот, але їх поєднання здатне змінити наше уявлення про світ. Головне – бути пильними та дослухатися душею».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ