новини

Чому заняття на динамічних тренажерах одні з найулюбленіших для курсантів?

06.02.2020 19:22

В еру смартфонів, коли хлопці та дівчата при кожній вільній хвилині дістають свої гаджети з кишені, оновлюють стрічку в соціальних мережах, дивляться фільми чи вмикають відеогру важко довести, що сидіти за партою це цікаво.

Почувши про військовий вуз, нікому й на думку не приходить, що тут є всі можливості навчатися по-сучасному. І зараз ми вам це доведемо.

Чи чули ви колись про динамічний тренажер екіпажів БТР-4Е та бойовий модуль БМ-7 «Парус»?

На перший погляд це звучить досить незрозуміло та навіть страшно. Але все доволі просто. Динамічний тренажер БТР-4Е – це на «молодіжній мові» крутий симулятор з елементами віртуальної реальності.

Мультимедійні екрани, джойстик, шуми, тряска, нахили, звуки пострілів та руху — все це на перший погляд нагадує відеогру. Але якщо говорити серйозно – це той тренажер, який вчить не лише влучно стріляти, а й керувати екіпажем, прикривати вогнем бойових товаришів та й взагалі формує почуття відповідальності.

Але для того, щоб влучно стріляти, потрібно ще й вміти правильно споряджати та обслуговувати зазначену техніку. І для цього в Академії є бойовий модуль БМ-7 «Парус». Це тренажер, де майбутні офіцери самостійно  споряджають стрічки боєприпасами, встановлюють та знімають озброєння бойового модулю, заряджають та розряджають.

Ну, а якщо хочете побачити як тренуються гвардійці, дивіться наш фоторепортаж.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ