новини

Багато солодощів, пісень і українських традицій. В Академії пройшла Ярмарка ласощів

24.02.2020 15:34

В Україні протягом тижня триватиме Масляна. Здавна, останній тиждень перед Великим постом супроводжується в українців увагою до народних традицій. Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії вирішили не залишатися осторонь, тож влаштували  свято Масляної у форматі «Ярмарки ласощів».

Кожна з 9 навчальних груп підготувала святкові столи і презентувала традиційні страви Масляного тижня. Це млинці, вареники, пиріжки, запіканки та напої. Курсанти розповідали про традиції та особливості святкування у різних регіонах України.

В якості журі виступила заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом підполковник Олена Іванова та заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний. Вони оцінювали якість та смак страв, креативність та згуртованість під час презентації.

«На гуманітарному факультеті завжди шанували традиції та звичаї українського народу. Приємно усвідомлювати, що кожна група підійшла відповідально та творчо до поставленого завдання. Кожна команда приготувала унікальні та смачні страви, а також розважальні програми. Загалом, було багато пісень, гумору, танців, цікавих фактів щодо того, як святкували це свято наші пращури. На столах можна було побачити як класичні українські страви, так і сучасні солодощі та напої» - прокоментував підполковник Олександр Загребельний.

Переможців обирали не лише журі, але й усі присутні, відбувалося це за допомогою аплодисментів. Погляди суддів та глядачів зійшлися і перше місце розділили група курсантів-психологів 4 року навчання та курсантів-філологів 3 року навчання.

Анастасія Андрущенко,

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ