новини

Державні нагороди та святковий концерт. Як в Академії Нацгвардії святкували 30-ту річницю (ВІДЕО)

12.01.2022 15:28

Сьогодні в Національній академії Національної гвардії України відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 30-ї річниці створення навчального закладу.

Заходи пройшли за участю посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, командування Національної гвардії України, генерала армії України Степана Полторака, керівництва Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради, Харківської міської ради, представників духовенства.

Візит розпочався із покладання квітів до Стели героїв Академії, які віддали своє життя за територіальну цілісність та незалежність України.

Під час урочистостей, які відбулися у центрі культури Академії, всіх присутніх привітала заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

«Щиро вітаю особовий склад та всіх причетних до 30-ї річниці Національної академії Національної гвардії України. Насправді, історія цього навчального закладу налічує багато десятиліть і має дуже цікавий та багатий шлях розвитку. Лише за останні 30 років Академія пройшла шлях від військового училища до провідного військового навчального закладу. Постійний рух і прагнення ніколи не зупинятися на одному рівні – це ознака Національної гвардії, в цілому, і навчального закладу, зокрема, - наголосила Мері Акопян. - Я пишаюся тим, що більшість викладачів і офіцерів Академії з перших днів АТО залучалися до виконання бойових завдань і безмежно вдячна їм за це. Про високий рівень підготовки також свідчить участь у міжнародних заходах, де представники Академії завжди отримують належну оцінку збоку наших міжнародних партнерів. Хочу побажати всім міцного здоров’я, успішної кар’єри, наснаги, а головне – мирного неба над головами, впевненості у своїх силах та можливостях розвиватися далі».

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан акцентував увагу на головних історичних подіях та фактах, які вплинули на розвиток навчального закладу. 

«Хочу подякувати всім генералам, офіцерам, курсантам, які від початку створення Академії і по сьогоднішній день вносять вагомий внесок в обороноздатність держави. Я впевнений, що багаторічна історія і традиції не будуть забуті, адже вони є фундаментом для подальшого розвитку Національної академії та Національної гвардії України. І кожен начальник військового училища, інституту, а потім Академії, цеглинка за цеглинкою будує той освітній храм, який зараз має назву Національна академія Національної гвардії України, - запевнив генерал-полковник Микола Балан. - Можу з впевненістю сказати, що ви доклали чимало зусиль для розвитку подальшої кар’єри офіцерів Національної гвардії України, а також Державної прикордонної служби, Збройних сил України та інших силових та правоохоронних формувань. Хочу висловити особливі побажання майбутнім офіцерам. Впевнений, що ви будете сумлінно служити Батьківщині, користуючись високими моральними якостями, з усією офіцерською честю та відповідальністю. Бажаю кожному з вас та вашим родинам здоров’я, благополуччя, миру і обов’язково перемоги. Дякую всім за службу! Слава Національній гвардії України! Слава Україні!».  

З теплими та водночас символічними словами до всіх гвардійців і гостей Академії звернувся Міністр оборони України 2014-2019 років, генерал армії України Степан Полторак.

«За всю історію нашого навчального закладу випускники Академії показували приклад як треба проходити службу. Це було як у роки Другої світової війни, так і в 2014 році, коли гвардійці захистили Харків та зупинили «російську весну». Хотів подякувати всім викладачам і всьому персоналу Академії за можливість приймати рішення у важких умовах. Переконаний, треба ставитися із великою любов’ю до тих, кого ти навчаєш, - зазначив Степан Полторак. – Вдячний керівництву Міністерства внутрішніх справ України за те, що ви, дивлячись у очі курсантам, розумієте, що майбутнє формується саме тут. А також дякую місцевій владі за дружні стосунки з навчальним закладом. Бажаю всім здоров’я, успіху і, звичайно ж, перемог».

Урочисті слова та привітання на адресу Академії та її особового складу лунали й від керівництва Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради та Харківської міської ради.

Вищезазначені особи вручили державні нагороди України військовослужбовцям та службовцям навчального закладу.

За зразкове виконання службового обов’язку, бездоганну сумлінну службу, високу професійну майстерність, відданість Військовій присязі та Українському народові та з нагоди 30-ї річниці від Дня створення Національної академії Національної гвардії України військовослужбовцям та службовцям навчального закладу вручені грамоти, подяки та державні нагороди. Крім того, військовослужбовці та службовці Академії були заохочені відзнаками Міністерства внутрішніх справ України, медалями, орденами, нагрудними знаками та цінними подарунками. Також трьом військовослужбовцям вручені сертифікати на квартири у місті Харків для постійного проживання.

На урочистості був запрошений аташе з питань оборони Посольства Королівства Швеція в Україні та представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Так, аташе з питань оборони Посольства Королівства Швеції в Україні капітан 2 рангу Бйорн Вілберн передав Національній академії НГУ сертифікат про фінансування шведською стороною електронної платформи дистанційного вивчення іноземної мови.

У свою чергу, представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) подарували гвардійцям сертифікат на обладнання для лінгафонної лабораторії, яке буде встановлене у мовному відділі.

«Іноземні партнери в черговий раз підтримали ініціативи Академії щодо покращення освітнього процесу. Представники Посольства Королівства Швеція виділили кошти на розробку електронної платформи дистанційного вивчення іноземної мови. Ініціаторами створення Платформи є особовий склад мовного відділу. Дана платформа допоможе інтенсифікувати процес вивчення іноземних мов та надасть більш широкій аудиторії доступ до ресурсу з вивчення іноземних мов. Більше того, покращить можливості щодо моніторингу та відбору особового складу на інтенсивні курси з вивчення іноземних мов. У свою чергу, нове обладнання для ще однієї лінгафонної лабораторії від представників операції UNIFIER, підвищить потужності мовного відділу», - переконаний начальник відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Володимир Гончар.

Після урочистої церемонії почесні гості оглянули навчально-матеріальну базу Академії, а саме сучасний вогневий комплекс, спортивний комплекс та кафедру оперативного мистецтва Академії.

А для всіх присутніх у центрі культури, відбулася прем’єра пісні «Славетна Академія» у виконанні заслуженої артистки естрадного мистецтва України Ольги Полежаки.

Свої вітання також подарували артисти Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ