новини

Команда Академії готова до участі у Всеукраїнському фестивалі з ґендеру

06.03.2020 14:09
У Національній академії Національної гвардії України пройшов відбірковий фестиваль театрів Академії «Гендер в дії».

Участь у ньому взяли 5 команд військовослужбовців командно-штабного, гуманітарного факультету, факультету логістики, батальйону забезпечення навчального процесу та навчального центру.

Кожна команда підготувала домашнє завдання, вимогою якого було змонтувати відео до 4 хвилин та розкрити питання позитивного прикладу ґендерного компоненту у своїй професійній діяльності.

Оцінювало роботу команд журі, до складу якого входили заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з ґендерних питань) підполковник Руслан Мусевич та експерти з ґендерних питань Харкова.

Вони оцінювали роботу у командах, ґендерну чутливість, ступінь висвітлення ґендерної проблематики та артистичність.

«Гендерна обізнаність – це вимога для сучасного військовослужбовця. Захід звісно не дасть готових відповідей про те як змінити ситуацію щодо проблематики ґендеру, він лише допоможе замислитися над існуючими проблемами суспільства, надасть можливість почути думки інших та врахувати їхній досвід, використати успішні сценарії поведінки у своєму житті. Та головним завданням сьогодні було обрати команду, яка представлятиме Академію під час Всеукраїнського фестивалю», - зазначив підполковник Руслан Мусевич.

Фестиваль дав можливість побачити проблеми ґендерної рівності у секторі безпеки і оборони України. Адже її подолання є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції відповідно до стандартів та рекомендацій НАТО.

За підсумками фестивалю перше місце отримала команда гуманітарного факультету, яка й представлятиме навчальний заклад на Всеукраїнському фестивалі у квітні цього року. Участь у ньому візьмуть усі вищі сектору безпеки і оборони України.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ