новини

Курсанти Академії Нацгвардії вшанували творчість Великого Кобзаря

10.03.2020 14:42

У Національній академії на гуманітарному факультеті відбулися Шевченківські читання з нагоди відзначення 206-ої річниці від дня народження видатного українського митця.

Напередодні проведення конкурсу, гвардійці мали можливість вибрати один з улюблених творів поета та підготуватися до виступу.

Курсанти гуманітарного факультету продекламували такі твори, як «Сон», «Катерина», «Думи мої, думи мої», «Заповіт» та інші. Кожен із них намагався максимально щиро донести до присутніх рядки безсмертних Шевченкових творів.

У свою чергу, члени журі оцінювали кожен із виступів за кількома критеріями. Зокрема, вони брали до уваги інтонацію виконання, акторську майстерність та емоційну напруженість.

«Поезія Тараса Григоровича Шевченка - це не просто красиво написані слова, це історія нашого рідного краю, це всі переживання та страждання  нашої нації. Читаючи його поезію, неможливо не пройнятися духом українського народу. Сьогодні ми зібралися для того, щоб просувати ідеї патріотизму та національної гідності. Саме про це писав Шевченко», - поділився своїми враженнями учасник заходу, старший солдат Василь Федоріненко.

За результатами конкурсу, найкращим декламатором шевченкових рядків визнали курсантку гуманітарного факультету Софію Позняковську.           

«Ці заходи допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови й нашої державності», - розповідає заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Автор: курсантка Анастасія Андрущенко