новини

Курсанти-автомобілісти вивчають майбутню професію за допомогою сучасних технологій

03.02.2022 15:17

 

А чи знаєте ви, як застосовуються макети при вивченні автомобіля КрАЗ? Можливо, ви добре ознайомлені з коробкою передач автомобілів або ж з конструкціями автомобільних трансмісій? Якщо все вище написане є не досить зрозумілим, то цей матеріал точно вас зацікавить.

В Академії Нацгвардії функціонують спеціалізовані автомобільні класи. Вони оснащені новими стендами, макетами автомобільної техніки та агрегатів, а також інтерактивними технічними засобами, що дійсно робить кожне заняття справжнім відкриттям для майбутніх офіцерів.

Так, нещодавно з курсантами третього року навчання факультету логістики пройшло заняття, де гвардійці вивчали типові конструкції автомобільних трансмісій.  Заняття провів доцент кафедри автобронетанкової техніки Ігор Страшний.  Заняття пройшло в спеціалізованому класі будови вантажного автомобіля військового призначення КрАЗ-6322.

Крім того, майбутні офіцери закріпили знання щодо будови трансмісій різних автомобілів Нацгвардії, використовуючи розрізні агрегати трансмісій і макет автомобіля.

«У рамках дисципліни «Автомобільна техніка» курсанти детально вивчають будову всіх автомобілів, які є на оснащенні Національної гвардії України. Також вони знайомляться із особливостями конструкцій систем і агрегатів великого спектру автомобільної техніки. Сьогоднішнє заняття є одним із базових для підготовки курсанта як інженера-автомобіліста з експлуатації та відновлення автомобілів та автомобільної техніки, - зазначив Ігор Страшний. – Загалом, курсанти повинні чітко знати будову та експлуатацію автомобіля, правила регулювання, відновлення та ремонту автомобільної техніки».

За допомогою розрізних макетів гвардійці, більш детально, ознайомилися із роботою і будовою автомобіля. Крім того, використовуючи макет агрегату, курсанти виконували операції часткового розбирання і складання коробки передач.

«Вивчити будову і роботу трансмісії автомобіля КрАЗ-6322 дуже важливо, адже це невід’ємна система повнопривідного автомобіля. Для мене цікавою є практична спрямованість заняття, а в спеціалізованих класах вона досягається на всі сто відсотків», - поділився курсант факультету логістики солдат Вадим Безверхий.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ