новини

Курсанти дізналися, як ефективно проводити нараду

09.02.2022 15:58

Із курсантами-випускниками гуманітарного факультету Академії Нацгвардії було проведено заняття із дисципліни «Стратегічні комунікації військ».

Заняття провела доцент кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій, кандидат філологічних наук, доцент Лілія Дорошина.
Викладач ознайомила гвардійців із типами нарад та особливостями й умовами їх проведення. При цьому, увагу курсантів було акцентовано на обговоренні професійних питань у військовому колективі та розвитку практичних навичок мовної поведінки з урахуванням умов дискурсу.

«Оскільки внутрішні комунікації є важливим складником системи стратегічних комунікацій Національної гвардії України, на наших заняттях їм приділяється велика увага. Сьогодні ми проводили практикум із проведення наради у військовому колективі. Проведення заняття такого формату сприяє вдосконаленню теоретичних знань, формуванню практичних навичок та вмінь майбутніх офіцерів Нацгвардії», - зазначила Лілія Дорошина.

Після теоретичної частини провели практичну вправу, а саме рольову гру в командах. Так, домашнім завданням для гвардійців було підготувати тему наради у військовому колективі. На занятті курсанти були розподілені на дві групи, і за темою наради, яку вони обрали, розробили концепт наради та змоделювали ситуації щодо їх проведення. Після того, як були продемонстровані дві наради, курсанти проаналізували мовну поведінку учасників та комунікативні стратегії і тактики, які вони обрали.
У курсанта гуманітарного факультету Дениса Власова заняття викликало позитивні враження, адже допомогло сформувати у свідомості аспекти, які є важливими для майбутньої військової діяльності.

«Сьогодні ми відпрацювали практикум із проведення військової наради, моделювали різні ситуації. У ролі посадових осіб були курсанти - це і командир батальйону, і заступник командира батальйону по роботі з особовим складом. Ми обговорювали проблемні питання та варіанти їх розв'язання, а також знаходили консенсус, ураховуючи різні думки посадових осіб», - розповідає Денис Власов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ