новини

Курсанти розповіли про переваги навчання у НА НГУ

18.02.2022 15:16

Курсанти другого року навчання Національної академії Національної гвардії України, які проходять військову практику провели профорієнтаційну роботу з військовослужбовцями військових частин Центрального та Південного оперативно-територіальних об’єднань.

Бійці переглянули відеоролики про життєдіяльність та навчальний процес Академії. Далі, майбутні офіцери конкретизували умови вступу та особливості навчання:

«Академія є провідним багатопрофільним вищим навчальним закладом з підготовки військових фахівців та спеціалістів гуманітарного, психологічного, економічного та інженерно-технічного профілів. Відповідно до сучасних вимог, тут готують справжніх професіоналів, здатних із високим ступенем ефективності виконувати поставлені завдання».

Також, курсанти надали вичерпну інформацію щодо соціальних гарантій та перспектив служби на посадах офіцерського складу в підрозділах Національної гвардії України.

«Дуже важливо, що цей військовий навчальний заклад має сучасну навчально-матеріальну базу з впровадженням кращого досвіду країн НАТО та країн міжнародної асоціації FIEP, тренажери, новітні зразки озброєння та техніки, що надає змогу підготувати висококваліфікованих фахівців. Акцент у військовій освіті робиться на формування у майбутніх офіцерів активності, лідерських якостей, творчого підходу, гнучкості мислення, навичок критичного аналізу й готовності взяти на себе відповідальність за прийняте рішення», — зазначив керівник стажування, старший викладач кафедри тактики підполковник Олег Назаренко.

Крім того, курсанти поділилися своїми враженням про Академію, та відповіли на запитання гвардійців.

Зазначимо, що значна частина військовослужбовців бажають продовжити службу в якості офіцерів, а офіцери частин планують підвищити свою освіту до оперативного рівня.

За матеріалами військових частин Центрального та Південного ОТО