новини

Майбутні офіцери Нацгвардії вдосконалюють навички з лижної підготовки

21.02.2020 10:17
В Національній академії Національної гвардії України лижна підготовка, як різновид фізичної підготовки, є важливим елементом в навчанні та службово-бойовій діяльності військовослужбовців.

В навчальному центрі Академії 123 курсанти першого року навчання командно-штабного факультету на лижах виконали марш-кидок на 10 кілометрів.  Курсанти пересувалися на лижах різними способами, долали підйоми та спуски, вчилися правильно маневрувати.

Керував маршрутом досвідчений спортсмен, викладач кафедри фізичного виховання та методики фізичної підготовки підполковник Юрій Білошенко. Особливу увагу він звертав на дотримання техніки безпеки та правильності подолання маршруту. Також він давав поради новачкам, що полегшувало їм проходження.

«Пересуватись на лижах - це зручний спосіб здійснення переміщення особового складу взимку.  І ми намагаємось якнайкраще підготувати особовій склад до цього», - зазначив підполковник Юрій Білошенко. «Маршрут, який проходили учасники, був досить складним, але всі гвардійці проявили витримку та показали свою фізичну загартованість. Звісно, були і ті, хто вперше став на лижі. Вони показали свою зацікавленість та пересувалися на лижах не гірше за своїх товаришів. Загалом, для всіх військовослужбовців участь в проходженні маршруту була дійсно корисною та цікавою».

Курсант Олег Чижик подолав дистанцію в 10 кілометрів першим. Гвардієць поділився, як побороти хвилювання.

«Перед змаганням звісно було хвилювання. Але, коли ти вже стартував, та думаєш, як прийти першим, воно минає. Лижні перегони – це неабияке отримання позитивних емоцій та підтримання гарної фізичної форми. Кожен мав змогу перевірити свої здібності в володінні лижами та навчитись нових прийомів. Тож всім рекомендую брати участь у змаганнях, адже це круто», - запевняє курсант.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ