новини

Майбутні зв’язківці склали залік за фахом

03.07.2020 07:35

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України продовжуються заняття з курсантами командно-штабного факультету.
Цього тижня курсанти-зв’язківці другого року навчання склали залік з теорії електричних кіл.

Оцінював знання курсантів доцент кафедри військового зв’язку та інформатизації Академії полковник Олександр Фик.

Екзамен складався з двох частин. Перша частина – теоретична, друга – практична.

Під час теоретичної частини майбутні зв’язківці розглядали питання теорії електричних кіл: основні поняття кола, його склад, енергетичні співвідношення, які виконуються під час аналізу електричних кіл. Крім того, питання стосувалися режиму роботи електричних кіл, їхні види, використання конденсаторів та інше.

Практична частина стосувалася вирішення задач. Курсанти виконували завдання. Вони розраховували алгоритми своєї задачі, а згодом використовуючи спеціалізовані програми, самостійно перевіряли, чи вірно вони виконали завдання.

«Велику увагу ми, викладачі, звертаємо на підготовку курсантів до заліку. За місяць до заліку ми роздаємо приклади задач, які можуть бути у білеті у курсантів, щоб вони могли з ними ознайомитися. Також проводимо консультації, де нагадуємо, як працювати у програмах Matcad, Multisim. За допомогою яких, кожен курсант може виконати розрахунок, запустити програму та подивитися чи відповідають усі дані, тобто оцінити себе самостійно», - зазначив полковник Олександр Фик.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ