новини

Майбутніх командирів навчали як діяти у наступальному бою

31.01.2022 16:27

У Національній академії Національної гвардії України пройшло бінарне заняття з курсантами третього року навчання командно-штабного факультету.

Заняття з тактики провели старший викладач кафедри тактики Академії Олександр Лиходій та старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Інституту танкових військ підполковник Тарас Хліманцов.

Заняття стосувалося наступального бою, а саме роботи командира механізованої роти з організації наступального бою.

Підполковник Тарас Хліманцов розповів про алгоритм дій командира механізованої роти з отриманням завдання на наступальний бій. Офіцер наводив конкретні приклади з власного досвіду проходження служби у районі проведення ООС.

«Я бачив, як курсанти зацікавилися моєю доповіддю, що дуже приємно. Готуючись до заняття, мені хотілося надати майбутнім офіцерам не теорію, а саме свій практичний досвід та моїх побратимів», - зазначив підполковник Тарас Хліманцов.

Олександр Лиходій зазначає, що такі бінарні заняття ефективні та максимально важливі як для викладачів, та особливо для курсантів.

«Зараз курсанти готуються до стажування і наразі ця цінна інформація їм актуальна і знадобиться у військах. Практичний досвід – запорука професіоналізму», - стверджує викладач.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ