новини

Майже 300 курсантів Академії пройшли військову практику у підрозділах Нацгвардії

13.03.2020 15:52

Курсанти другого року навчання командно-штабного та Київського факультетів проходили двотижневу військову практику на посадах командирів відділень у військових частинах усіх Оперативно-територіальних об’єднаннях Національної гвардії.

Курсант Артем Слєпухін до вступу в Академію Нацгвардії проходив службу за контрактом у одному із спецпідрозділів Нацгвардії. За його плечима бойовий досвід участі у війні на сході України. За розподілом проходить стажування у Харкові у підрозділі, що займається конвоюванням, екстрадицією та охороною підсудних.

«У Слобожанській бригаді я відкрив для себе нові знання про специфіку служби з конвоювання. Проте мені легше бути командиром відділення, тому що я знаю, чим «дихають» солдати-строковики, бо колись також проходив строкову службу», - розповідає Артем. – За два тижні я спробував себе абсолютно у новій для себе специфіці служби. Будь який досвід та знання допомагають у житті за різних обставин», - ділиться курсант.

Протягом двох тижнів курсанти виконували обов’язки не лише командирів відділень, а й начальників військових нарядів.

Наразі практика курсантів другого курсу добігла кінця. У військових частинах НГУ підвели підсумки, кращих військовослужбовців заохотили подяками та грамотами.

«Військова практика тривала два тижні. У військових частинах Східного територіального управління курсанти залучались до несення служби у різних видах військових нарядів і варт, практично виконували обов’язки командирів відділень. До поставлених завдань гвардійці поставились відповідально, показуючи свою мотивацію та бажання!», – зазначив т.в.о. заступника начальника Східного територіального управління Дмитро Ситник.

Вже завтра курсанти повернуться до Академії та продовжать навчатися військовій справі.

Молодший лейтенант Діана Краснікова, Андрій Корольов