новини

Почесний громадянин міста Харкова зустрівся з курсантами Академії Нацгвардії

11.02.2022 12:01

Почесний громадянин міста Харкова, волонтер, голова Харківської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Овчаренко провів зустріч з гвардійцями гуманітарного факультету напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Зазначимо, Микола Овчаренко - інвалід-афганець, який втратив на війні ногу, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон світу та Європи, призер Паралімпійських ігор із зимових видів спорту (лижі та біатлон), організатор музею-діорами «Війна в Афганістані. Як це було», директор стадіону «Старт».  Нагороджений орденами Червоної Зірки, «За мужність» III ступеня, «За заслуги» III ступеня, двома медалями «За відвагу».

Розпочинаючи зустріч, Микола Миколайович зробив невеликий екскурс у минуле, розповівши про події війни в Афганістані.

«Довгих 33 роки минуло з Дня виведення військ з Афганістану, але ті події у пам’яті спливають, як учора. Майже 4 тисячі українців загинули у тій жахливій війні. Пройшовши справжнє пекло, афганці та ветерани інших війн не тільки не впали духом, а й у числі перших пішли добровольцями на війну з російським агресором. Я щиро вдячний гвардійцям Академії за патріотичне виховання нашої молоді та гідний приклад для наслідування», - зазначив Микола Овчаренко.

Протягом зустрічі, гвардійці задавали безліч питань гостю та отримували на них відповіді.

Наприкінці зустрічі Микола Миколайович запросив курсантів на екскурсію до музею-діорами, де представлені експонати, присвячені афганській війні.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ