новини

В Академії Нацгвардії динамічно розвивається співпраця з представниками Канади

07.08.2020 13:32

У Національної академії Національної гвардії України відбулась зустріч з представниками Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Командування Академії ознайомили іноземних представниками із діяльністю навчального закладу та презентували напрями підготовки майбутніх офіцерів та кадрів для Національної гвардії.

Під час зустрічі учасники обговорили попередні домовленості про залучення інструктор операції «UNIFIER»  до проведення занять із курсантами. Такий варіант можливий вже під час первинної військової підготовки майбутніх офіцерів. Крім того, група канадських офіцерів запропонувала допомогу у проведенні занять з рідостанціями «Harris» з курсантами-зв’язківцями Академії.

«Всі міжнародні навчання, які проводяться на базі Академії мотивують нас до розвитку та впровадження нових знань в навчальний процес. Академія вже не перший рік співпрацює з іноземними фахівцями та застосовує досвід НАТО у навчальний процес. Ми завжди відкриті до співпраці та готові втілювати спільні цілі у загальний розвиток Національної гвардії та радіти позитивним змінам», - зауважив начальник Національної академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Іноземні представники підкреслили великий науковий потенціал навчального закладу.

Командир Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні підполковник Раян Стімпсон запропонував залучення на постійній основі інструкторів з Канади під час навчання курсантів з дисциплін тактика та тактико-спеціальна підготовка:

«З Національною гвардією України ми вже маємо налагоджену співпрацю. Ваш єдиний навчальний заклад у Нацгвардії має великий науковий потенціал. Розмовляючи з моїми колегами з НАТО ми дійшли висновку, що можемо реалізувати проекти, що стосується підготовки офіцерів. Приємно спостерігати за тим, що ви налаштовані на спільну працю, що ви готові вносити зміни у навчальний процес для розвитку гвардійців», - зазначив підполковник Раян Стімпсон.

Заключним етапом зустрічі було обговорення перспективних планів подальшого  розвитку співробітництва з міжнародними представниками.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ