новини

В Академії Нацгвардії проходить щеплення бустерною дозою вакцини проти COVID-19

07.02.2022 15:44

У Національній академії Національної гвардії України проходять планові заходи зі щеплення персоналу бустерною (третьою) дозою вакцини проти COVID-19. Третю дозу роблять вакциною Pfizer.

Нагадаємо, перед щепленням військовослужбовці підписують необхідні документи, а також проходять лікарський огляд. Після вакцинації, протягом 30 хвилин, триває спостереження. Також проводиться введення даних вакцинованих у електронну систему охорони здоров'я в Україні (eHealth).

Як зазначає начальник медичної служби Академії підполковник медичної служби Богдан Розумович, оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації, незалежно від того, якою вакциною щепилася людина.

«Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARC-CoV-2. Також введення бустерної дози наближає ефективність вакцини, до 90%, у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19», - розповів підполковник медичної служби Богдан Розумович.

Так, на сьогодні бустерною дозою вакциновано 129 осіб. Відзавтра розпочинається вакцинація від коронавірусу третьою дозою курсантів та солдат строкової служби.

Зазначимо, після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб із дати її введення. Згенерувати його можна буде в електронному додатку «Дія».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ