новини

В Академії Нацгвардії стартувала державна атестація випускників 2020 року

02.06.2020 12:00

В Національній академії Національної гвардії України пройшло перше засідання державної екзаменаційної комісії. Участь у ньому взяли представники командування Національної гвардії та Академії, науково-педагогічний склад, представники комісії з підрозділів та військових частин.

Очолив комісію цього року заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

«Офіцери, які увійшли до складу комісій, мають відповідально та досконало оцінити рівень готовності майбутніх офіцерів. Підхід до оцінювання повинен бути високопрофесійним, враховуючи всі фактори, в яких навчалися випускники, - зазначив генерал-лейтенант Юрій Лебідь. – Академія Нацгвардії є фундатором військової освіти і щорічно випускає офіцерів з вагомою освітньою базою. Це дозволяє їм відповідально та компетентно проходити службу у військах, постійно самовдосконалюватися та вимагати цього від підлеглого особового складу. Я сподіваюсь, що випускники покажуть високий рівень знань».

Секретар екзаменаційної комісії, заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов оголосив розпорядок роботи екзаменаційної комісії та її склад.

Начальники факультетів доповіли про моральні, ділові якості, стан військової дисципліни та готовність випускників до атестації. Крім того, вони зазначили прізвища військовослужбовців, які претендують на дипломи з відзнакою.

Цього року державну атестацію складає 321 випускник. Серед випускників - 124 здобувачі освітнього ступеня «Магістр» та 197 - освітнього ступеня «Бакалавр». 40 кандидатів за рішенням Вченої ради затверджено на отримання диплому з відзнакою.

Державна атестація складається з комплексного іспиту, екзамену з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, захисту кваліфікаційних та магістерських робіт.

Вже сьогодні, слухачі магістратури, розпочали складання комплексного іспиту з дисциплін, що вивчались на кафедрі оперативного мистецтва.

«Для того, щоб впроваджувати отримані знання в військових частинах, випускник оперативно-тактичного рівня повинен бути кваліфікованим офіцером. В Академії ми надали вагомі знання, щоб офіцери були спроможні грамотно приймати рішення в ході виконання службово-бойових завдань. Так, за настроєм слухачів можна помітити, що вони добре підготовлені до іспиту, тож бажаю їм у подальшому вдалої служби», -  говорить завідувач кафедри оперативного мистецтва Олександр Лавніченко.

Загалом, державна атестація триватиме два тижні, а далі на майбутніх офіцерів чекає випуск та передислокація до подальших місць проходження служби у військових частинах Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ