новини

В Академії розпочався відбір кандидатів на навчання серед військовослужбовців Нацгвардії

05.08.2020 14:41

У Національній академії проходить набір кандидатів на навчання для військових, які вже проходять службу у підрозділах Національної гвардії України.

Цього року бажання навчатися в Академії виявили майже три сотні військовослужбовців як строкової, так і контрактної служби.

Відбір кандидатів розпочався з професійного психологічного відбору та медичного обстеження. Військові абітурієнти вже пройшли двотижневу підготовку до іспитів та консультації викладачів. Представники з кожного факультету ознайомили гвардійців з умовами навчання та розповіли про досягнення курсантів саме їх факультету.

«Найголовнішою перевагою для військових абітурієнтів є право вступати до Академії Нацгвардії без складання зовнішнього незалежного оцінювання. При цьому, обов’язковими є вступні іспити. Здаватимуть їх в залежності від обраної спеціальності, за такими предметами як: українська мова та література, історія України, математика та іноземна мова», – розповів секретар комісії – начальник відділення організації заочного та дистанційного навчання підполковник Євген Денисенко.

Військовослужбовці, які успішно пройдуть  випробування та складуть іспити

Зможуть навчатися на фахівців лінгвістичного забезпечення, стратегічних комунікацій, психології, державної безпеки, військового управління, та озброєння й техніки, продовольчого та речового забезпечення підрозділів НГУ.

Іспит з фізичної підготовки складався з бігу на 100 метрів,  підтягування або комплексно-силова вправа, а також кросу на 1 кілометр.
Попереду на військових абітурієнтів чекає іспити з профільних предметів на обрану спеціальність. Бажаємо успіхів кандидатам.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ