новини

В Академії стартували курси «Cisco» для офіцерів Національної гвардії України

18.02.2020 11:41
Вже вдруге на базі Національної академії Національної гвардії України проходять курси підготовки за програмою мережевої академії «Cisco».

Відповідальними за організацію та проходження курсів є інструктори, які пройшли відповідне навчання та мають вагомий досвід. В Академії Нацгвардії до числа інструкторів входять начальник кафедри військового зв`язку та інформатизації полковник Олександр Іохов та заступник начальника кафедри військового зв`язку та інформатизації полковник Віктор Оленченко.   

Протягом трьох місяців, навчання пройдуть 18 офіцерів військового зв`язку. Вони вивчать особливості роботи з мережевими технологіями за міжнародними стандартами.

Наразі учасники здійснюють реєстрацію на сервісі «Cisco», знайомляться з теоретичним матеріалом, який складається з 11 розділів та практичними прикладами налаштування обладнання.

Навчання здійснюється дистанційно. Два рази на тиждень викладач буде проводити вебінари. Також, щомісяця учасники складатимуть тестування, розроблене спеціалістами Академії «Cisco». При цьому, викладач має можливість контролювати процес навчання та оцінювати роботу кожного із учасників.

«В Національній гвардії України застосовується понад 80% обладнання компанії «Cisco» і підготовка фахівців є надзвичайно важливою. Протягом курсів, офіцери розглянуть питання налаштування, принципи побудови та функціонування телекомунікаційної мережі «Cisco»», - зазначив полковник Віктор Оленченко.   

Посада заступника командира роти зв’язку лейтенанта Богдана Котюжинського передбачає роботу з мережевим обладнанням. Коло його обов’язків широке – експлуатація обладнання канального рівня, робота з комутаторами. Але, як запевняє гвардієць, завжди треба вчитися новому та професійно зростати. Тож керівництво однієї з військових частин НГУ вирішило направити на проходження курсів саме його.

«Вже тривалий термін в моїй військовій частині використовуються комутатори  «Cisco».  Я навіть не вагаючись, вирішив пройти на­вчання в Академії, щоб удосконалити знання з маршрутизації та комутації, набути навичок практичної роботи на мережному обладнанні», - розповідає лейтенант Богдан Котюжинський.

У травні, на слухачів очікує фінальний практичний та теоретичний екзамени.

В разі успішного проходження курсів, офіцери отримають сертифікати міжнародного зразка та мають дозвіл здійснювати експлуатацію і налаштування обладнання «Cisco» в усіх країнах світу, де є обладнання компанії.  

Відділ міжнародних зв`язків, інформації і комунікації НА НГУ