новини

Випуск молодих офіцерів Національної гвардії (відео)

16.06.2020 10:27

У Національній академії Національної гвардії України відбувся випуск молодих лейтенантів. Цього року 187 лейтенантів-випускників поповнять лави підрозділів Національної гвардії України.

14 випускників закінчили навчання з відзнакою, з них 2 отримали медаль за відмінне закінчення вищого військового навчального закладу. Поряд із лейтенантами здобули дипломи оперативно-тактичного рівня підготовки 29 офіцерів-магістрів денної форми навчання.

Закінчувати навчання цьогорічним випускникам, нажаль, довелося в умовах всесвітньої пандемії «COVID-19». Проте, слід зазначити, що майбутні офіцери встигли і виконати завдання з дотримання карантинних заходів у Харкові та Києві, і успішно склали державну атестацію.

Привітали випускників командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, голова обласної ради Сергій Чернов, начальник навчального закладу генерал-лейтенант Сергій Соколовський та голова ради ветеранів Академії полковник у відставці Петро Павлов.

Під час урочистої промови Микола Балан акцентував увагу на значимості офіцерського шляху, навчальних показниках та важливості довіри до військовослужбовців: «Вітаю офіцерів із закінченням навчального закладу, а офіцерський корпус із гідним поповненням. На жаль, вперше доводиться проводити випуск у період пандемії, знаходячись у засобах захисту для того, щоб не захворіти. Але приємно те, що всі, хто сьогодні знаходиться в строю, склали державну підсумкову атестацію. Середній бал становить 4,3 - це досить високий показник для випускників, - наголосив командувач. - Хотів би, щоб ви пам’ятали, вам вже не будуть ставити оцінки в аудиторіях. Вас будуть оцінювати командири та підлеглі, висловлюючи довіру або недовіру. Хочу побажати, щоб рівень довіри був до вас на 100%, саме цей фактор є одним із показників успіху вас як офіцерів».

Крім того, Командувач Національної гвардії України нагородив кращих офіцерів Академії та випускників відомчими заохочувальними відзнаками, зокрема,  медалями за відмінне закінчення вищого військового навчального закладу, грошовими преміями та подяками.

Свої вітання висловив офіцерам-випускникам голова Харківської обласної ради Сергій Чернов : «Сьогодні свято не тільки для Академії Нацгвардії – це свято для всієї Харківщини, бо ми пишаємося, що на наших теренах є такий чудовий вищий навчальний заклад, випускники якого з гордістю виконують завдання по захисту суверенітету України, її територіальної цілісності, а також захисту прав і свобод кожного українця, - зазначив Сергій Чернов.

Зі словами щирих привітань до новоспечених випускників звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Нехай ті знання, які ви отримали в Академії, матимете можливість практично застосувати при виконанні своїх службових обов’язків, при цьому, гідно несіть честь й ім’я офіцера Національної гвардії України. Дякую професорсько-викладацькому та офіцерському складу за навчання та виховання молодих офіцерів. – побажав Сергій Соколовський».

Однією з 11 дівчат-випускниць стала спеціаліст військового зв`язку Валерія Бондаренко. Окрім того, що лейтенантка є представницею довгої військової династії, вона ще й отримала диплом з відзнакою. Валерія не приховує емоцій від випуску на який чекала протягом чотирьох років, а також з вірою дивиться в майбутнє.

«З першого року навчання в Академії не було жодного дня, коли б я не мала мотивації до дії. Знаю, що без цієї надважливої риси характеру людина нічого не досягне, - ділиться думками випускниця. – Навчання в Академії захоплювало мене щодня, особливо, коли у нас проходили заняття із вивчення та застосування на практиці новітніх засобів зв`язку. Ніхто не говорив, що буде легко. Мене відразу попередили, якщо ти хочеш досягнути чогось у своєму житті, треба докладати максимум зусиль, а якщо ти візьмешся за щось, а потім покинеш, нічого не вийде. Хочеш кращого життя – все в твоїх руках».

В добру путь офіцерів благословив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, зачитавши молитву та окропивши гвардійців Святою водою. Приємним подарунком для всіх присутніх стало виконання музичної композиції, яка була повністю написана та створена курсантами Академії і здобула статус неофіційного гімну навчального закладу - «Офіцери-гвардійці» від солістів ансамблю «П`ять стихій».

Далі на офіцерів чекає відпустка, а потім передислокація до різних військових частин Національної гвардії України.

Бажаємо всім випускникам успіху на нелегкому офіцерському шляху, міцного здоров’я, професійного розвитку та життєвого щастя!

                                                                                                        

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ