новини

Як в Академії святкували Масляну

02.03.2020 15:51

Ранок в Національній академії Національної гвардії України розпочався зі святкового частування млинцями. Після чого у навчальному закладі пройшли спортивні змагання.

Участь у них взяли курсанти командно-штабного, гуманітарного факультету та солдати батальйону забезпечення навчального процесу. 

Хлопці та дівчата змагались між собою у таких вправах як: «гусениця», «стрибки у мішку»,  «біг у захисному комплекті», «пробіжка з баскетбольним м’ячем», «перетягування канату», а найгучніші «кричалки» від вболівальників учасники отримали під час «боїв подушками».

«Мені дуже сподобалося брати участь у святковій естафеті, бо ніщо так не об’єднує колектив як командні види змагань, а ще я давно так не сміявся як сьогодні, особливо приємно дивитися на посмішки оточуючих та наповнюватися позитивною енергетикою», - розповідає старший солдат Євген Грибень.

Також для військовослужбовців вокалісти гурту «5 стихій» влаштували концерт, під час якого вони разом із глядачами танцювали під українські народні композиції.

«Я дуже тішуся, коли можу подарувати святковий настрій та бачити усмішки у відповідь, це підбадьорює мене та заряджає енергією на цілий день», - ділиться враженнями від виступу прапорщик Микола Золочевський.

З приводу християнського свята до навчального закладу завітав військовий капелан Академії отець Григорій, де провів інформування з метою національно-патріотичного виховання військовослужбовців: 

«Останній етап масляної має назву прощена неділя. В цей день кожна людина може попросити прощення за всі гріхи й провини, скоєні нею за минулий рік, тому важливо відпустити всі образи і самому попросити вибачення».

У навчальному центрі Академії курсанти командно-штабного факультету також святкували останній день Масляної. Військовослужбовці не тільки їли млинці, але й відтворили найголовнішу традицію Прощеної неділі – підпалили опудало, яке за українською традицією зробили ще у понеділок. Обряд символізує відпущення один одному усіх образ та очищення душі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ