новини

Заступниця начальника Академії НГУ виступила на форумі громадської безпеки КМЕС

10.03.2020 16:45

У Харкові пройшов Форум з громадської безпеки присвячений посиленню ролі жінок у секторі безпеки, організаторами якого стали представники Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС).

Заступниця начальника Академії по роботі з особовим складом підполковник Олена Іванова виступила у ролі спікера та розповісти про кар’єру жінок у Національній гвардії України: очікування та реальність. Під час свого виступу вона зазначила, що підвищення ролі жінок може бути пов’язане лише з рівнем професійності і відповідності вимогам посад.

Форум був організований для представників підрозділів Національної поліції, Національної гвардії, прокуратури, Міністерства оборони України та громадських організацій. Цього разу головною темою форуму було «Посилання ролі жінок у секторі безпеки». Форум пропонував платформу для обговорення сучасних викликів та перспективи у кар’єрі та роботі жінок у поліції та Національній гвардії України, а також можливості ознайомитись із досвідом інших європейських країн щодо підтримки жінок.

Спікерами форуму були міжнародні фахівці: Корнела Облінська – власниця тренінгової компанії «EGIDA» у Польщі, Данута Буковецька – дослідниця у галузі національної оборони та безпеки у Полщі, Уільям Брейм – керівник операційного департаменту, консалтингової компанії Об’єднаного Королівства та Мора О’Саліван – керівник апарату КМЄС Ірландії.

Міжнародні та українські доповідачі під час заходу піднімали питання кар’єри жінок, їхні перспективи під час проходження військової служби в Україні та розглядали приклади військовослужбовців інших країн.

Участь у заході взяв й начальник відділу євроатлантичної інтеграції підполковник Василь Омельченко: «Форум громадської безпеки є платформою для обговорення сучасних викликів та перспектив у кар’єрі та роботі військових у підрозділах поліції та Національної гвардії України, - зазначив підполковник Василь Омельченко. Платформа дає можливість ознайомитися з досвідом іноземних правоохоронних структур та враховувати його у діяльності Академії та підрозділів НГУ.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ