новини

Аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні прийняв екзамен у військовослужбовців Нацгвардії

29.03.2019 08:38

До Національної академії Національної гвардії України прибув аташе з правоохоронних питань Посольства Французької Республіки в Україні полковник Жан-Люк Ломон. Вже втретє він проводить екзамен на отримання військового сертифікату з французької мови для представників Нацгвардії.

Цього разу бажаючих перевірити свої знання виявився 21 військовослужбовець: 15 курсантів гуманітарного факультету, 6 офіцерів з військових частин Національної гвардії, 3 з яких навчаються на інтенсивних курсах в Академії.

«Це вже шостий мій візит до Національної академії. Така регулярність показує, що між нашими країнами проводиться плідна робота. Доказом нашої співпраці є навчання військовослужбовців у жандармерії Франції та залучення носіїв мови до проведення занять з курсантами Академії. Мені дуже приємно спостерігати, що кількість тих, хто вивчає французьку в Академії збільшується, і якість знань з кожним роком зростає. Міжнародне співробітництво в Україні розвивається стрімкими темпами і саме Національна гвардія має стати фундаментом побудови міцної правоохоронної структури, враховуючи сучасний міжнародний досвід», - зазначив полковник Жан-Люк Ломон.

Іспит з французької мови складався з двох частин – письмової та усної. Під час першого етапу офіцери та курсанти виконували завдання з аудіювання, читання та письма. Друга частина – найголовніша, проходила у формі інтерв’ю. Під час неї військовослужбовці показали свої комунікативні навички.

«Французьку мову я вивчала ще у школі. Вступивши до Академії я продовжила її вивчати, хоча був вибір обрати й німецьку. Іспит з французької я здавала вперше. Звісно, було нелегко, але я весь рік вчилася і серйозно готувалася до цього випробування. Адже, маючи високий рівень володіння французькою наразі відкривається надзвичайна можливість – це поїздка до Франції та навчання у школі Жандармерії. Я поставила перед собою ціль – увійти до трійки кандидатів на навчання у Французькій республіці», - зазначила курсантка Діана Крайнова.

Варто зазначити, що при відборі кандидатів до школи Жандармерії будуть враховуватись результати цього екзамену.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ