новини

Наповнені позитивними емоціями, бажанням служити та вірою в майбутнє. Як курсанти Академії Нацгвардії святкували випуск (відео)

01.02.2020 15:31

Підрозділи Національної гвардії України цієї зими поповнять 135 молодих офіцерів. Дипломи та первинне офіцерське звання «лейтенант» отримали випускники з гуманітарного факультету та факультету логістики. Диплом з відзнакою здобули 13 гвардійців,  з них 6 отримали знак за відмінне закінчення вищого військового навчального закладу.

На Меморіалі Слави, з урочистим днем випуску молодих лейтенантів привітали заступник командувача Національної гвардії України з тилу – начальник логістики генерал-майор Руслан Дзюба, начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський та голова ХОДА Олексій Кучер.

«У житті кожного офіцера є визначні моменти проходження служби. Одним із таких яскравих моментів є випуск. Всі ви успішно підтвердили свої знання, а також досягли позитивних результатів навчання, а це говорить про те, що війська вже незабаром отримають гідне поповнення, - наголосив Сергій Соколовський. - Впевнений, що ви будете взірцем для вашого підлеглого особового складу, прикладом служіння українському народу, високого патріотизму, моральних цінностей, офіцерської честі та відповідальності. Вітаю вас! Будьте гідними офіцерами Національної гвардії України!».

Серед випускників - лейтенант Дмитро Осейко. Офіцер успішно навчався на факультеті логістики, але відомим у колі гвардійської родини він став завдяки творчості, а саме написанню пісні «Офіцери-гвардійці». Місяць роботи над текстом, репетиції з військовими товаришами. Спочатку під фортепіано, а потім з гітарою та барабанами, запис у студії і, нарешті, виступ перед командуванням, офіцерами, побратимами та гостями на символічному для кожного українського військовослужбовця місці - Меморіалі Слави.  Відтепер пісня стала символічним гімном випускників Академії.

«Слова та музику написав самостійно, а вокалістом, який виконав пісню, став мій військовий товариш Микола Золочевський.  Разом ми вже записували декілька пісень на студії раніше, тоді ми співали про дружбу та про рідну країну. – зізнається Дмитро Осейко. - Я хвилювався, щоб у кожному рядку був сенс, близький для офіцерів. Щоб під час прослуховування пісні ми не просто чули слова, а відчували події, які багатьом з офіцерів довелося пережити особисто».

З нагоди свята, за сумлінне виконання службових обов’язків було нагороджено почесними грамотами та подяками від командувача Національної гвардії України та керівництва області молодих офіцерів та викладачів Академії.

Після завершення відпустки, яка триватиме протягом місяця, новоспечені лейтенанти обіймуть посади у військових частинах Національної гвардії України для подальшого проходження служби.

Щиро вітаємо випускників із закінченням навчання та бажаємо успіхів у подальшій професійній діяльності!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ