новини

Крістофер Штауд: «Обмін досвідом та спільне бажання – надійний шлях до імплементації Програми виховання і розбудови доброчесності у систему підготовки військових України»

13.02.2020 10:36

У Національній академії Національної гвардії пройшла зустріч з представниками Програми НАТО-Україна з виховання та розбудови доброчесності. До навчального закладу прибули менеджер Програми Крістофер Штауд та заступник менеджера Програми Олександра Огороднікова.

Під час зустрічі присутні підвели підсумки співпраці минулого року та обговорили подальші плани і перспективи.

«Зараз ми працюємо над вдосконаленням програми, хочемо ввести певні зміни та корективи. Ми б хотіли покращити якість програми, її прозорість та направленість. Як і минулого року ми плануємо проводити семінари та  тренінги. Восени ми хочемо провести семінар у вашому навчальному закладі не лише для гвардійців, а й для інших військових сектору безпеки і оборони Харкова», - зазначив Крістофер Штауд.

Представники НАТО та Академії обговорили питання стандартизації програми з виховання та розбудови доброчесності у навчальний процес підготовки курсантів. ЇЇ суть полягає у створенні робочої групи сумісно з іншими військовими навчальними закладами, представники якої  протягом півтора року зустрічатимуться та розроблятимуть програму навчання з виховання та розбудови доброчесності для підготовки військових України.

«За весь період співпраці нашої програми з військовими вузами ми переконалися, що кожен навчальний заклад знайшов власний підхід та спосіб впровадження. Але на даний момент в Україні не існує скоординованої структури програми навчання, яку б могли підтвердити у Міністерстві освіти і науки. Правильний шлях і ефективний інструмент для України – міжвідомче співробітництво та створення базової стандартизованої програми», - зазначив Крістофер Штауд. - Головне, щоб це була синхронізована та скоординована програма для усіх вузів».

Перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов запропонував щоб Академія стала платформою у Східному регіоні для розробки навчальної програми та вирішення усіх необхідних питань, що стосуються даного проєкту.

«Ми згодні продовжувати співпрацю з представниками Програми розбудови та виховання доброчесності та впроваджувати нові підходи у систему підготовки майбутніх офіцерів. В Академії викладаються дисципліни, де курсанти вивчають базові поняття, що стосуються виховання та розбудови доброчесності. А створення робочої групи та впровадження Програми у систему підготовки курсантів - дійсно важливе рішення для нашого навчального закладу», - зазначив генерал-майор Олександр Морозов.

За словами  менеджера Програми Крістофера Штауда обмін досвідом та спільне бажання – шлях до імплементації Програми виховання і розбудови доброчесності у систему підготовки військових України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ