новини

Експерти НАТО розпочали тренінг з представниками Академії щодо розробки навчальних курсів

13.02.2020 19:11

Представники Програми Професійного розвитку Україна-НАТО організували дводенний семінар щодо методології розробки тренінгових програм та навчальних курсів. У заході взяли участь представники відділу євроатлантичної інтеграції та відділу міжнародних зв’язків, інформації і комунікації Академії.

Співробітник з підготовки кадрів від об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (UNIFIER) лейтенант Лаіза Спранг розповіла учасникам заходу про системний підхід до навчання, ознайомила з процесами аналізу, розробки, впровадження та оцінки навчального процесу.

Заняття проходило в підгрупах  за спеціально створеними кейсовими ситуаціями. Представникам відділів надавались ситуації та проблеми, де вони повинні були знайти нові підходи щодо покращення системи розробки тренінгів та занять.

Учасники мали можливість напрацювати ідеї для майбутньої співпраці, проаналізувати пілотні тренінги, які вони розроблятимуть. Впродовж занять, учасники відпрацьовували завдання в підгрупах.

«Програма Професійного розвитку Україна-НАТО  у своїй багаторічній співпраці з Національною гвардією України продовжує активно сприяти подальшому розвитку представників Академії. Створення відділу євроатлантичної інтеграції стало важливим етапом розбудови спроможностей Академії та прискорення процесів її модернізації. Учасники протягом тренінгу методологічно правильно підходили до оцінювання пілотних тренінгів. Процес евалюації цих тренінгів ще триватиме, оскільки робота з тренінговою групою матиме продовження», - зазначив екс-керівник Програми Професійного розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Експерти НАТО звернули увагу на особливості централізованої системи у процесі прийняття рішень командиром та навчальній діяльності, на її переваги та недоліки. Були розглянуті складові системи навчання та індивідуальної підготовки, елементи взаємодії між її компонентами.

«Під час тренінгу експерти ділилися досвідом, а ми в свою чергу напрацьовували ідеї. Методи роботи були найрізноманітнішими – від мозкового штурму до міні-лекцій. Звісно відчувається збагачення новою інформацією та поширення набутого досвіду та знань», - розповідає старший інспектор відділу міжнародних зв’язків, інформації і комунікації Дар’я Смагіна.

Вже завтра учасники візьмуть участь у створенні проекту планування та розвитку навчальних програм. Також планується обговорення гендерних викликів у навчальному процесі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ