новини

У Харкові фахівці НАТО провели тренінг з представниками Академії

14.02.2020 19:09

У Харкові пройшов дводенний семінар щодо методології розробки тренінгових програм та навчальних курсів. Організаторами та спікерами заходу виступили представники Програми Професійного розвитку Україна-НАТО. Його учасниками стали представники відділу євроатлантичної інтеграції та відділу міжнародних зв’язків, інформації і комунікації Академії.

Протягом тренінгу, військовий консультант Френк Джепесен надав необхідну інформацію у створенні проєкту планування та розвитку навчальних програм. Експерт розповів про розвиток навичок лідерського управління, спрямованих на створення високої мотивації і досягнення запланованих результатів під час навчання військових. Також він поділився досвідом формування лідерських якостей у офіцерів Збройних Сил Данії.

Крім теоретичної частини, учасники практично вирішували питання, пов’язані з діяльністю лідерів у військовій сфері та гендерних викликів у навчальному процесі.

Учасники були розподілені на дві підгрупи. Їм потрібно було створити приклад навчальних програм з лідерства та гендеру для старших офіцерів. Учасники розробили проєкти, а потім їх презентували для аудиторії.

«Ми активно впроваджуємо міжнародний досвід в навчальний процес Академії і ті знання, які нам надали протягом двох днів, безперечно, є актуальними. Сьогодні ми розроблювали навчальні програми з урахуванням досвіду міжнародних фахівців. Я був у команді, яка змоделювала курс з гендерної перспективи для офіцерів-магістрів Академії. Ми створили навчальну програму для формування у військовослужбовців саме гендерної компетенції. Загалом формат невимушеної та творчої атмосфери під час тренінгу сприяв набуттю нових ідей», - розповідає офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій.

За підсумками тренінгу всі учасники збагатились новими креативними ідеями у розробці нових програм. Наступним кроком для учасників тренінгу буде практичне застосування сучасних інструментів у навчальний процес Академії Нацгвардії.

«Я сподіваюся, що все те, чого ви навчилися за цей період, допоможе вам у подальшій професійній діяльності. Та найбільше мені хочеться, щоб ці тренінги та майстер-класи ви проводили зі своїми підлеглими. Якщо ви будете бачити у цьому цінність – це для вас буде найбільшою нагородою та перемогою.   І головна порада для вас, як для офіцерів - завжди вносити креативні та нові ідеї у середовище, де ви працюєте.  А ми в свою чергу завжди відкриті до співпраці», - підсумував екс-керівник Програми Професійного розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ