новини

Курсанти Київського факультету ознайомилися зі специфікою служби на ЧАЕС

14.02.2020 19:01

Курсанти  Київського факультету відвідали зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції, де ознайомилися з організацією та умовами несення служби підрозділами Національної гвардії з охорони атомних електростанцій.

Військовослужбовці ознайомились з експозицією музею, створеного на честь героїв-ліквідаторів ядерної катастрофи та пройшлися парком, основну частину якого складає алея з назвами населених пунктів, назавжди покинутих жителями, пам’ятники, серед них і «Ангел Чорнобиля, що сурмить».

Курсантам показали як здійснюється несення служби військовослужбовцями Нацгвардії на особливо важливому об’єкті.

«Мати можливість знаходитися настільки близько до четвертого енергоблоку випадає не усім. Надзвичайно вичерпна та цікава розповідь екскурсовода поглибила наші знання та сприйняття масштабу катастрофи. Найбільшим потрясінням для курсантів стало «мертве» місто Прип’ять», - зазначив курсант другого року навчання старшина курсу Анатолій Костецький.

Довідка: 26 квітня 1986 року сталася найбільша в історії атомної енергетики техногенна катасрофа. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув, радіоактивні частки поширилися на північну частину України, Білорусі, Прибалтики, Польщі, Швеції, Фінляндії та інших країн, що  спричинило невідворотні наслідки.

Автор: лейтенант Альона Крижановська

Фото:  старший солдат Віктор Москалюк