новини

Державні іспити - екзамен з фізичної підготовки

04.06.2020 07:00

В Академії Національної гвардії України триває державна атестація випускників.

Одним із основних завдань, які стоять перед випускниками під час державної атестації є здача іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки. Під час іспиту перевіряється сила, спритність, витривалість та методичні навички, які є показником роботи курсантів протягом всього навчання.

Іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки для випускників складається з підтягування, бігу на 100 м, кросу на 1 км, перевірки знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою.

«Професійний обов’язок і професійна необхідність кожного військовослужбовця - фізична готовність до виконання завдань за призначенням. Національна гвардія України потребує фізично розвинутих як чоловіків, так і жінок військовослужбовців, тому іспит надає можливість за різними показниками, серед яких швидкість, сила та витривалість, визначити готовність майбутніх офіцерів до виконання службово-бойових завдань,  - наголосив начальник відділу фізичної підготовки і спорту ГУ НГУ полковник Сергій Лещеня. - Крім цього, важливим є й те, що випускники, які претендують на диплом з відзнакою, підтверджують результати до яких йшли протягом чотирьох років».

Щоб показати високі результати на іспиті, курсанти не припиняють  тренуватися з моменту вступу до Академії Нацгвардії. Сприяє досягненню позитивних результатів й навчально-матеріальна база Академії як в пункті постійної дислокації, так і навчальному центрі, але основним є наполегливість випускників та бажання показати себе з кращого боку.

«Всі нормативи склав на відмінно, але цьому передував тривалий етап підготовки. Протягом всього періоду навчання у нас проводиться зріз з фізичної підготовки. Також велику увагу ми приділяємо теорії, - зазначив випускник Київського факультету сержант Віктор Данюк. - Усі курсанти, які бажали покращити свої результати, мали можливість займатися у вільний час, тож проблем із здачею іспиту не виникало»

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ