новини

Державні іспити - майбутні військові психологи

08.06.2020 07:23

Курсанти гуманітарного факультету, які впродовж чотирьох років опановували спеціальність Психологія, склали комплексний кваліфікаційний іспит за спеціалізацією "Психологічне забезпечення службово-бойової діяльності підрозділів НГУ".

Метою іспиту стала перевірка навчальних досягнень курсантів за декількома навчальними дисциплінами: "Психологія службово-бойової діяльності", "Теорія і практика психологічної допомоги", "Тактика", "Тактична підготовка військ" тощо.

Іспит проходив у два етапи - теоретичний, під час якого курсанти мали можливість продемонструвати свої знання в основних питаннях психологічного забезпечення Накціональної гвардії України. На другому етапі відбулася перевірка результатів навчання у вигляді сформованих умінь та навичок з психодіагностики, екстренної психологічної допомоги, професійно-психологічного відбору, а також професійно-психологічної підготовки.

Головою комісії з прийняття комплексного іспиту став начальник служби психологічного супроводження службово-бойової діяльності відділу психологічного забезпечення ГУ НГУ полковник Вячеслав Олійник. До складу комісії входили науково-педагогічні працівники випускової кафедри психології та педагогіки, а також декількох кафедр, що забезпечували формування військової складової вищої освіти курсантів.

«Успішне складання іспиту є умовою здобуття вищої психологічної освіти на першому (бакалаврському) рівні та присвоєння випускникам професійної кваліфікації офіцера тактичного рівня. Дивлячись на підготовку курсантів та їх відповіді під час іспиту переконаний, що лави Національної гвардії України поповняться гідними військовими психологами», - запевнив полковник Вячеслав Олійник.

Радісні емоції після вдалого складання іспиту отримала й курсантка Марія Гаража. Впродовж чотирьох років навчання в Академії Нацгвардії дівчина показувала високий рівень знань, тож до підготовки і складання комплексного іспиту підходила з особливою самовіддачею та звісно ж хвилюванням.

«Для мене комплексний іспит став своєрідним рубіконом, подолавши який я відчула, що всі зусилля, які вкладала впродовж всього навчання в Академії пройшли недаремно, - зазначила випускниця. – Підготовка до іспиту була досить насиченою, а під час самого складання звісно ж було присутнє хвилювання, особливо, коли відбувався другий етап іспиту, де ми повинні були показати володіння практичними навичками. Надзвичайно рада, що іспит пройшов успішно і я стала на крок ближче до отримання лейтенантського звання».    

Далі майбутні військові психологи будуть складати іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, а потім на них чекає вручення лейтенантських погонів, випуск та передислокація до військових частин Національної гвардії України для проходження служби за призначенням.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ