новини

Державні іспити – фізична підготовка

10.06.2020 09:14

У Національній академії Національної гвардії України другий тиждень триває державна атестація випускників. Завершальним етапом державної атестації для випускників став екзамен з фізичного виховання та методики фізичної підготовки.

Курсанти-випускники складали іспит в навчальному центрі Академії. Іспит включав в себе підтягування, біг на 100 метрів, крос на один кілометр, перевірку знань з методики фізичної підготовки та рукопашного бою. Дівчата виконували комплексно-силову вправу.

Відповідальним етапом був екзамен і для випускниці, командира відділення групи зв’язківців сержанта Лілії Височиної.

«До навчального центру ми з групою приїхали у кінці березня. Інтенсивну підготовку я розпочала саме з цього моменту. Головною метою для мене було довести собі, що я зможу скласти усі нормативи на відмінно, так як завжди з цього предмету отримувала лише добрі та відмінні оцінки. Та й комплексний екзамен з військового зв’язку теж склала на відмінно».

За словами Лілії, командир в першу чергу, повинен бути прикладом для своїх підлеглих, і не важливо, чи це фізична, чи вогнева підготовка.

«Завжди мені легко було бігти 100 метрів, майже ніколи не тренувала цю дистанцію, але здавала на відмінно. А дистанцію на один кілометр дійсно потрібно тренувати щодня. Я поставила собі за мету під час ранкової фізичної зарядки бігати три кілометри та після обіду у вільний час долати на час дистанцію в один кілометр, - зазначає випускниця. – Часом було таке, що є якісь вільні півгодини і є можливість просто відпочити, але я постійно тренування. І зараз я розумію, що не дарма, адже здала усе на відмінно».

Лілія Височина зазначає, що спорт у її житті відіграє важливу роль, і не лише у військовому. «Чесно кажучи, саме під час тренувань я розслабляюсь. Бігаю кожного дня, щоб підтримувати себе у відмінній фізичній формі.  І у військовій частині, де проходитиму службу, також потрібно буде складати заліки. Та і взагалі спорт – це частина мого життя», - додає дівчина.

За словами випускниці, мотивація та впевненість у собі – це початок успіху в усьому.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ