новини

Карантин у НАНГУ: яких заходів вживають у гвардії аби зменшити загрозу

30.03.2020 13:39

З початком карантину в Україні, багатьох людей, у тому числі майбутніх абітурієнтів, турбує питання щодо того, як зараз живуть курсанти у військових навчальних закладах. Тож, ми вирішили розповісти про ситуацію у Національній академії Національної гвардії України.

На сьогодні існують документи, де зазначені усі обмеження щодо недопущення поширення  коронавірусу COVID-19. Але, ми вирішили простими словами пояснити, що відбувається у навчальному закладі та як організовано повсякденну діяльність особового складу.

Почнемо з того, що з метою запобігання поширення інфекційних захворювань курсанти розміщені та проживають на території навчального закладу аби максимально виключити контактування з цивільним населенням міста.

Перш за все, відбулись зміни у навчальному процесі Академії. Заняття продовжуються, але проходять в аудиторіях з курсантами, загальна кількість яких не перевищує 10 осіб. Також дане обмеження стосується і проведення інформувань, зборів,  загальні шикування взагалі виключені.

Заняття з фізичної підготовки, ранкова фізична зарядка, спортивно-масова робота, індивідуальні тренування з військовослужбовцями проводяться лише на відкритому повітрі в полегшеному варіанті.

Навчальні практики та стажування курсантів перенесені до закінчення карантинних заходів. Заняття зі студентами, слухачами та громадянами, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу проводяться у дистанційній формі за індивідуальними планами.

Значну увагу у навчальному закладі приділяють дотриманню профілактичних заходів щодо COVID-19. Перед кожним прийомом їжі та після проходить обов’язкова дезінфекція рук спеціальними засобами.

На контрольно-пропускному пункті працюють медики, які опитують працівників навчального закладу про стан здоров’я та вимірюють температуру внутрішньовушним пірометром. Дезінфікують й транспортні засоби Академії. Після кожного повернення до пункту постійної дислокації автомобіль проходить обробку дезрозчином.

В Академії проходить регулярне провітрювання й дезінфекція в розташуваннях, аудиторіях та інших приміщеннях – не менше ніж тричі на день. Казарми, їдальня, туалети, душові забезпечені додатковими засобами гігієни, миючими засобами та тими, що знезаражують.

Щодо харчування військовослужбовців. Особлива увага приділяється й організації приготування та прийому їжі. Для цього в Академії, окрім їдальні, облаштували додатково 2 окремих місця для прийому їжі. Завдяки цьому графік харчування особового складу не змінився.

Варто зазначити, що в Академії здійснюється постійний контроль персоналом медичної служби щодо самопочуття та стану особового складу навчального закладу. Курсанти перебувають під медичним наглядом цілодобово.

Крім того, у кожному розташуванні, де проживають курсанти розвішані бюлетені, які нагадують правила запобігання інфекції та її поширення.

Для працівників Академії організовано транспортування особового складу  зранку та ввечері. Це надає змогу особовому складу уникати користування міським громадським транспортом.    

Командування навчального закладу докладає всіх необхідних зусиль, аби зберегти здоров’я всього особового складу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ