новини

Керівництво Академії та Східного ТУ НГУ ознайомили представників Латвійської Республіки з особливостями логістичного забезпечення в умовах війни

15.05.2023 16:50

Національну академію Національної гвардії відвідали представники Латвійської Республіки.

На зустрічі з української сторони були присутні представники Головного управління НГУ, керівництво Академії та Східного територіального управління НГУ.

З латвійської сторони делегацію представили аташе з питань оборони Латвійської Республіки в Україні – полковник Олександр Голманов,  начальник штабу логістичного командування представник Збройних сил Латвійської Республіки – полковник Євген Казенко та пан Елмарс Плявінш – старший експерт з міжнародних та військово-релігійних питань Збройних Сил Латвійської Республіки.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський ознайомив гостей з діяльністю навчального закладу, із завданнями, які наразі виконують гвардійці безпосередньо у Харкові. Начальник Східного територіального управління полковник Олександр Півненко окреслив основні напрямки діяльності підрозділів, які він очолює.   

Метою зустрічі було обговорення питань, які стосувалися логістичного забезпечення, а саме підготовки офіцерів цього напрямку та особливостей технічного, продовольчого забезпечення у зоні бойових дій.

Також увага була сконцентрована на застосуванні БПЛА у сучасній війні рф проти України.

«Звичайно сьогоднішня війна з сучасними технологіями вносить свої корективи у підготовку майбутніх офіцерів. І нам необхідно швидко реагувати та впроваджувати зміни у систему підготовки навчального закладу, – зазначає начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Ми вже навчаємо курсантів керувати дронами. Наразі в Академії є кафедри, які викладають курсантам саме ці нововведені напрямки. Курсанти не тільки вивчають теорію, а й безпосередньо на практиці відпрацьовують керуваннями безпілотниками. Більше того, ми плануємо закупити спеціальну програму, яка надасть можливість покращити підготовку операторів БПЛА. Плановими і додатковими заняттями ми навчаємо наш особовий склад. Також до таких занять ми залучаємо спеціалізованих інструкторів».

По завершенню зустрічі представники обох сторін домовилися про подальшу співпрацю.

«Хочу подякувати вам за те, що приділяєте так багато часу для зустрічі з нами. Хочу відмітити результати, яких ми вже досягли у співпраці. Одним з яких є поїздка офіцерів Академії до Латвійської Республіки на навчання. Впевнений, що і наші офіцери отримають позитивний досвід від представників НГУ. Вважаю важливим продовжувати наше співробітництво у цьому ж русі та досягати успіхів разом», – зазначає аташе з питань оборони Посольства Латвійської Республіки в Україні полковник Александерс Голмановс.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ