новини

Курсанти Академії вибороли призові місця у змаганнях з військово-спортивних багатоборств

19.05.2023 09:44

Нещодавно у Києві пройшов Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств пам’яті героя України Валерія Чибінєєва з дисципліни «Бойове двоборство».

У змаганнях взяли участь понад 450 спортсменів з 18 областей України. Команду від Національної академії Національної гвардії України представили 10 курсантів. Тренером команди став викладач кафедри фізичної підготовки та спорту Володимир Катихін.

Змагання проходили у два етапи: стрільба та поєдинки зі всестильового бою.

5 курсантів Академії зайняли такі призові місця:

Пазіна Денис – 1 місце;

Косьян Максим – 2 місце;

Касатонов Даниїл – 2 місце;

Євтушенко Ярослав – 3 місце;

Рукавець Тарас – 3 місце.

«З початком великої війни багато спортивних змагань організовуються у пам'ять героїв, які загинули захищаючи нашу країну. І для нас, як військових – це дуже велика честь та відповідальність брати у них участь, – зазначає курсант  Пазіна Денис. – Я знаю, що з курсантських років Валерій Чибінєєв любив займатися спортом – щоранку пробігав по 10 кілометрів, захоплювався єдиноборствами. Мені особисто приємно було змагатися, таким чином вшановуючи пам'ять героя, та ще й вдалося вибороти перше місце».

Зазначимо, що всього спортсмени Федерації військово-спортивних багатоборств Харківської області вибороли 16 золотих, 13 срібних та 14 бронзових медалі. Серед дорослих спортсменів Харківська область посіла перше загальне місце.

Довідка: Підполковник Валерій Вікторович Чибінєєв загинув у свій 34-й день народження в Гостомелі. Група снайперів, яку він очолював, отримала завдання із забезпечення дій 72-ї ОМБР щодо звільнення міста Гостомель. Зайнявши позиції, група проводила спостереження та у визначений час знищила коригувальників вогню по Гостомелю.

— Противник помітив групу, намагався знищити її за допомогою артилерії та авіації. Вміло маневруючи та змінюючи вогневі позиції, розвідники нищили ворога. Валерій працював по броньованих цілях із гвинтівки Barrett, а його підлеглі нищили живу силу противника. Бій тривав близько 15 годин, — розповів учасник бою, співробітник ГУР МОУ.

За його словами, коли у Валерія закінчилися набої до снайперської гвинтівки, а ворог почав оточувати, він змінив вогневу позицію та продовжив вести бій з автомата. Ціною власного життя Валерій Чибінєєв прикрив товаришів та забезпечив виконання бойового завдання.

Ворог у тих боях зазнав великих втрат: ліквідовано близько 1500 особового складу, 20 бойових машин десанту та багато іншої бойової техніки противника.

Героя України поховали на Берковецькому кладовищі біля молодшого брата Романа, який загинув у 2019 році на Донеччині.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ