новини

Курсанти Академії взяли участь у ліквідації пожежі

13.07.2020 09:25

12 липня близько 23:00 години, під час перевірки служби, підполковник Олександр Куруч помітив пожежу у селищі Верхня Писарівка, що знаходиться біля навчального центру Академії. За повідомленням очевидців горіли дачні будинки. Олександр Куруч оперативно відреагував та здійснив підйом чергової пожежної команди  для ліквідації вогню.

 «Після повідомлення оперативного чергового, відразу доповів начальнику Академії, пояснив ситуацію та одразу ж отримав завдання надати всебічну допомогу людям», - зазначив Олександр Куруч.

Участь у ліквідації пожежі взяли 14 курсантів командно-штабного факультету, курсовий офіцер старший лейтенант Антон Чумак та старший прапорщик Юрій Хлистун.

Пожежу вдалося ліквідувати спільно з рятувальниками відділення служби ДСНС з міста Вовчанськ та пожежної команди з селища Вільча.

Повністю ліквідувати пожежу вдалося о 03:00 годині. З чотирьох будинків, які вразив вогонь, два вдалось врятувати. Травмованих та загиблих під час пожежі не виявлено. Причину виникнення пожежі наразі з’ясовують фахівці.

«Ми зробили максимально все, що могли, навзаєм отримавши вдячність місцевих жителів, - прокоментував офіцер. - Думаю, на нашому місці так вчинив би кожен. Щодо курсантів, вони проявили справжню мужність, довівши, що гвардійці є одними з тих, хто стоїть на варті життя та безпеки людей, тож я від себе особисто кожному висловив подяку».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ