новини

Курсанти автомобільного напрямку набули практичного досвіду у технічному обслуговуванні автомобіля

23.05.2023 16:48

З курсантами третього року навчання було проведено практичне заняття з дисципліни «Діагностика та технічне обслуговування автобронетанкової техніки».

Керівник заняття доцент кафедри автобронетанкової техніки факультету логістики полковник Володимир Дем’янишин.

На практичному занятті курсанти виконували технічне обслуговування робочої гальмівної системи на прикладі легкового автомобіля Škoda. Під час заняття майбутні офіцери набули практичних навичок в проведенні обслуговування гальмівного супорта, здійснили заміну гальмівних колодок, перевірили стан гальмівних трубопроводів  та роботу гальмівної системи.

«Заняття було направлене на те, щоб курсанти навчилися обслуговувати гальмівну систему сучасних зразків техніки, – зазначає полковник Володимир Дем’янишин. – Звичайно перед тим, як проводити практичні заняття, відповідно з програмою, з курсантами обов’язково проводяться теоретичні заняття: лекції та групові».

Зазначимо, що з курсантами автомобільного напрямку проводяться практичні заняття на постійній основі на базі однієї з військових частин НГУ.

«Спочатку ми вивчаємо теоретичну складову відповідної теми, у цьому випадку це послідовність виконання технічного обслуговування гальмівної системи автомобіля, а вже згодом підтверджуємо  теоретичні знання на практиці», - коментує курсант Назар Л.

«Дуже цінно, що командування військової частини розуміє важливість підготовки майбутніх офіцерів та, довіряючи нашим викладачам, дає можливість проводити практичні заняття використовуючи сучасну техніку. Курсанти здобувають навички виконуючи  роботи з технічного обслуговування, регулювання, ремонту сучасних зразків різноманітної автобронетанкової техніки», додає полковник Володимир Дем’янишин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ