новини

Курсанти другого року навчання вперше виконали стрільбу з бронетранспортера

07.07.2020 11:55

Під час занять зі стрілецької зброї та вогневої підготовки майбутні офіцери з командно-штабного факультету Академії Національної гвардії України навчались вести прицільний вогонь з озброєння БТР по цілям.

«Такі практичні заняття проводяться у навчальному центрі Академії. Безпосередньо на військовому стрільбищі курсанти декілька тижнів удосконалюють практичні навички. У кінці навчань дії курсантів будуть доведені до автоматизму», - коментує хід занять викладач кафедри вогневої підготовки майор Ігор Мартинов.

На заняттях все проходить поступово, перед стрільбою курсантів навчають вивіряти прицільні пристосування БТР. Після успішного засвоєння гвардійці переходять до виконання вправи навчальних стрільб. На цей раз, гвардійці виконували стрільбу із озброєння БТР-80.

«Нас розподіляють на розрахунки, дають завдання і призначають командирів. По команді, кожний розрахунок самостійно виконує вивірку, використовуючи технологічні карти – це кінець першого етапу», - розповідає старшина Вадим Міхірьов.

Існують й особливості виконання вправи: курсантам доводять умовну тактичну обстановку і розподіляють на екіпаж БТР – навідника та помічника.

Наступний етап вже вимагає від майбутніх офіцерів рішучих дій у стрільбі. Курсанти повинні вразити мішені атакуючої групи піхоти та бронетранспортер. Аби отримати відмінні оцінки треба уразити всі цілі, або дві цілі та БТР для оцінки добре.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ