новини

Курсанти-психологи Академії підвищили свої знання в рамках міжвузівської співпраці

27.02.2020 08:05

Семінар «Метафоричні асоціативні карти: основи використання у психологічній практиці» було проведено кафедрою психології та педагогіки Національної академії Національної гвардії України спільно з кафедрою психології та педагогіки Харківської державної академії культури. Під час заходу були присутні науково-педагогічні працівники двох кафедр, а також курсанти та студенти, які відвідують науковий гурток.

Провела семінар завідувачка кафедри психології та педагогіки Харківської державної академії культури доктор психологічних наук, професор Анастасія Большакова.

У своїй доповіді професор розкрила методологічні основи надання психологічної допомоги з використанням метафоричних асоціативних карт (скорочено МАК), переваги і обмеження, показання і протипоказання для роботи з картами. Цікавою для присутніх стала демонстрація видів колод МАК за різними критеріями, формулювання принципів підбору карт під запит клієнта, а також ознайомлення із технологією роботи з картами. У другій частині семінару курсанти і студенти практично відпрацьовували нові знання та отримували навички самостійної роботи з клієнтом.

«Проведений семінар ще раз продемонстрував важливість міжвузівської співпраці. Щодо теми семінару, вона обрана недаремно, адже застосування метафоричних асоціативних карт досить розповсюджена та актуальна практика серед сучасних психологів і психотерапевтів, - наголосив завідувач кафедри психології та педагогіки підполковник Станіслав Ларіонов. - Метафоричні асоціативні карти влучні, коли особистості важко сформулювати проблему і зрозуміти причину занепокоєння. У такій ситуації карти – інструмент взаєморозуміння між психологом та клієнтом. Впевнений, що досвід та знання, які передала Анастасія Миколаївна стануть у нагоді курсантам як майбутнім військовим психологам».  

Підсумком заходу стала видача сертифікатів, які засвідчують успішне проходження семінару.

підполковник Андрій Пащенко