новини

Курсанти виконали стрільбу із сучасної снайперської гвинтівки

08.07.2020 08:46
Майбутні офіцери отримали нагоду випробувати бойові властивості сучасної снайперської гвинтівки українського виробництва «UAR-10».

У навчальному центрі Національної академії Нацгвардії курсанти командно-штабного факультету багато навчаються на заняттях з виконанням практичних стрільб. Заняття доволі насичені. На цей раз, гвардійці отримали унікальну можливість випробувати в ділі нову українську снайперську гвинтівку,  яка планується на заміну снайперської гвинтівки Драгунова.

«Академія завжди має декілька нових і сучасних зразків зброї, які навіть тільки з’явилися в НГУ. Таким чином, після закінчення навчання військова частина отримує офіцера, який повністю компетентний у застосуванні бойової зброї на практиці», - зазначив викладач кафедри вогневої підготовки майор Євген Безбородов.

Під час занять на військовому стрільбищі курсанти виконали вправи стрільб із снайперської гвинтівки. Нова сучасна модель напівавтоматична «UAR-10» вже стоїть на озброєні деяких підрозділів Нацгвардії і попередньо добре себе зарекомендувала.

«Це були перші стрільби з цієї зброї, але це не завадило нам успішно відпрацювати вправи. Зайняв свою позицію, вирахував напрямок та силу вітру і влучну знищив умовного ворога – мішені», - розповів командир однієї з навчальних груп старший сержант Валентин Коржик.

Як відмічають самі юнаки, українська гвинтівка «UAR-10» зручна у використанні та має високу ефективність ведення вогню.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НГУ