новини

Курсанти-зв'язківці вчаться програмувати радіостанції Harris

14.07.2020 11:42

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України проходять практичні заняття з курсантами командно-штабного факультету. З майбутніми офіцерами проводяться заняття як загального напряму, так й за спеціальностями гвардійців.

Протягом останніх занять курсанти-зв’язківці навчалися програмувати сучасні радіостанції Harris та створювати різні моделі файлу конфігурацій, частотного плану для забезпечення голосового зв’язку та передачі даних. Для цього вони використовували спеціальні пакети програм.

«Забезпечення стійкого, безперервного та захищеного зв’язку для управління підрозділом є важливим фактором успішного виконання завдань. З такими радіостанціями у нас є гнучка можливість пристосування до різних умов бойових дій», – розповіла курсант Юлія Клак.

Крім того, з курсантами-зв’язківцями проводяться заняття з вогневої та фізичної підготовки, а також тактики, де вони навчаються оцінювати тактичну обстановку, приймати рішення та оформлювати його на карті.

Усвідомлюючи отриману задачу, курсант в ролі командира повинен зрозуміти замисел старшого начальника, завдання, місце і роль підрозділу в бою, а також положення і завдання сусідніх підрозділів і умови взаємодії з ними.

«Протягом заняття ми мали вивчити тактичне завдання та нанести вихідну обстановку на робочу карту. Після таких занять починаєш більш впевнено усвідомлювати чіткість своїх дій», - розповідає курсант Павло Богданович.

Відділ міжнародних зав’язків, інформації і комунікації НГУ