новини

Майбутні спецпризначенці здійснили безпарашутне десантування з гелікоптеру

29.06.2020 18:10

Курсанти третього року навчання групи спеціального призначення Національної академії Національної гвардії України відпрацювали практичне десантування на сушу «по штурмовому». Десантування здійснювалося на аеродромі Гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України, що в місті Олександрія.

Спецпризначенці десантувалися з гелікоптеру Мі-8, швидкість якого сягала 12 км/год, а висота над землею була 2 м.

«Десантування «по штурмовому» майбутні спецпризначенці виконували вперше. Така практика потрібна майбутнім офіцерам для виконання службово-бойових завдань під час проходження служби в підрозділах спеціального призначення. Вона виховує у них морально-психологічну стійкість та потребує від особового складу злагодженості дій та максимальної підготовки», - зазначає старший викладач – начальник парашутно-десантної служби Академії полковник Володимир Халеп.

Для майбутніх спецпризначенців така практика є досить ефективною та приносить незабутні емоції. Після десантування молодший сержант Владислав Шаповал розповів про свої враження: «Вперше я виконував десантування по «штурмовому». Зараз емоції переповнюють мене. Адреналін досі присутній, хочеться повторити знову».

Курсант зазначає, що дані тактичні прийоми вони відпрацьовували на практичних заняттях з повітрянодесантної підготовки протягом навчального року за допомогою навчально-матеріальної бази навчального центру Академії.

«Головне, що нам вдалося все виконати так, як навчали нас наші викладачі Академії. Насправді, техніка виконання десантування не важка. Важливо не боятися та виконувати все поетапно та впевнено», - додає молодший сержант.

Варто зазначити, що минулого року саме ця група спецпризначенців вперше виконувала стрибки з парашутом з висоти 600 метрів, та цього року на кожного курсанта чекають ще по 2 стрибки та безпарашутне десантування за допомогою комплекту з’ємного бортового обладнання «Адаптер М-1».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ