новини

На кафедрі фізичної підготовки та спорту Академії розглянули методику проведення занять з рукопашного бою

23.02.2022 14:08

В Академії Нацгвардії відбулося чергове інструкторсько-методичне заняття із науково-педагогічним персоналом кафедри фізичної підготовки та спорту.

Заняття з рукопашного бою провели начальник кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Артем Турчинов,  старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Руслан Любчич та викладач тієї ж кафедри лейтенант Володимир Катихін.

На занятті офіцери визначились з алгоритмом підготовчої частини навчального заняття, у вивченні окремих вправ, таких як прийоми самострахування, приготування до бою і прийоми нападу. Викладачі акцентували увагу на одноманітній схемі і порядку проведення навчального заняття, розглянули питання щодо способів проведення загальнорозвиваючих вправ.

Так, підполковник Артем Турчинов розібрав методику вивчення по частинах прийомів нападу. Майор Руслан Любчич деталізував і розглянув проведення підготовчої частини навчального заняття з рукопашного бою без зброї. Лейтенант Володимир Катихін поділився знаннями щодо методики вивчення рухових навичок приготування до бою, пересування та ударною технікою рукопашного бою.

«Всі інструкторсько-методичні заняття ми організовуємо в плановому режимі з метою проведення занять до єдиної схеми викладання навчального матеріалу.  Більше того, в подальшому плануємо проведення подібних занять із поглибленим вивченням вправ з важкої атлетики, гімнастики та роботи на кардіотренажері», - зазначив Артем Турчинов.

Наступне інструкторсько-методичне заняття буде проведено з легкої атлетики. Заняття відбудеться під керівництвом старшого викладача кафедри фізичної підготовки та спорту старшого лейтенанта В’ячеслава Оленченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ