новини

Нацгвардія забезпечує доставку медичного вантажу з Китаю по регіонам України (Відео)

24.03.2020 08:46
Гвардійці забезпечують транспортування по регіонам України першої партії медичного вантажу, що прилетів у ніч на понеділок з Китаю.

Для максимально швидкої доставки 3 літаки Національної гвардії України з київського аеропорту в Жулянах вилетіли до Одеси, Харкова і Львова. Літак, що летить до Харкова, опісля полетить до Дніпра. Далі з цих кущових аеропортів автотранспорт Національної поліції розвезе в усі області.

У цій партії з китайського Гуанчжоу прибули два види тестів для виявлення коронавірусної інфекції: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та тести для експрес-діагностики. Якщо експрес-тест виявив у людини COVID-19, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР.

Окрім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, захисні костюми, дезінфектори та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19. Зокрема, у першій партії медичного вантажу прибули тришарові маски для потреб медиків, військовослужбовців, працівників служб МВС.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що засоби безпеки, окрім закладів Міністерства охорони здоров’я, отримають медичні установи МВС. За словами Антона Геращенка, з досвіду європейських країн видно, як важливо берегти також медиків, поліцейських, гвардійців, співробітників Державної прикордонної служби та Державної служби з надзвичайних ситуацій, – всіх тих, хто під час виконання службових обов’язків може бути в безпосередньому контакті із хворими на коронавірусну інфекцію COVID-19 або із особами з підозрами на це захворювання.  

«Експрес-тести, захисні костюми, маски, санітайзери для медиків, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та ДСНС відправлено в усі регіони країни. Це вперше, але не в останнє», – зазначив міністр Арсен Аваков. «Після цієї доставки України буде краще захищена від вірусу, ніж це було на днях. Ми очікуємо ще нових поставок із Китаю важкими літаками Збройних сил України найближчим часом», – додав заступник міністра МВС.

 

Пресслужба НГУ

Крім того, вже вчора вночі у Харків прибув літак з експрес-тестами, захисними костюмами та масками