новини

Слухачі оперативно-тактичного рівня Академії розпочали складання державних іспитів

03.06.2020 08:45

Стартувала державна атестація із перевірки знань у слухачів оперативно-тактичного рівня у рамках комплексного іспиту за відповідними спеціальностями. Цього року іспити складають 124 здобувачі.

У слухачів оперативно-тактичного рівня військової освіти денної та заочної форми навчання комплексні іспити проходять за такими спеціальностями як: Військове управління (за видами збройних сил), Автомобільний транспорт, Забезпечення військ (сил), Державна безпека, Менеджмент. Всі дисципліни, які включені до комплексного іспиту, викладаються на кафедрі оперативного мистецтва.

Одним із членів екзаменаційної підкомісії за спеціальністю Державна безпека став начальник кафедри військово-соціального та психологічного забезпечення, доктор наук з державного управління, професор, полковник Сергій Бєлай.

«Державна атестація – один із найважливіших моментів для кожного випускника. Заслуховуючи відповіді під час складання комплексного іспиту за спеціалізацією «Морально-психологічне забезпечення дій військових частин і з’єднань НГУ», можу відмітити високий рівень підготовки слухачів оперативно-тактичного рівня як денної, так і заочної форми навчання, - зазначив Сергій Бєлай. - Перед нами виступають офіцери, які вже мають чималий досвід служби у військах, тож для мене як для викладача приємно, що їх відповіді не суперечать статусу, презентуючи професіоналізм та самовіддачу гвардійців».

Заступник командира батальйону однієї з військових частин Національної гвардії України майор Артем Грушко складав комплексний іспит за спеціальністю Державна безпека. Іспит складається з двох частин – теоретичної, яка передбачає відповіді на три запитання, та практичної – робота з картою.

«Враження від складання іспиту в мене тільки позитивні, хоча хвилювання як перед підготовкою, так і під час складання іспиту було присутнє. Незважаючи на те, що я навчаюсь на заочній формі навчання, скласти іспит було непроблематично, адже кожне питання пов’язане з моєю діяльністю безпосередньо у військах, - розповів офіцер. - До державного іспиту готувався протягом п’яти днів. Опрацювання питань було менш складним, порівняно з підготовкою магістерської роботи, над якою працював півроку».

Вже у суботу в слухачів оперативно-тактичного рівня відбудеться захист магістерських робіт, а на наступному тижні на них чекає здача іспиту з фізичного виховання та методики фізичної підготовки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ