новини

У містах України зустріли першу партію медичного вантажу з Китаю

24.03.2020 13:03

 

Представники Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, ДСНС та Міністерства охорони здоров’я доставили отримане медичне обладнання до аеропортів Одеси, Харкова, Дніпра і Львова. Того ж дня нацгвардійці розвантажили медичний вантаж, який  автотранспорт Національної поліції доставляє  по всім областям України.

Нагадаємо, що з китайського Гуанчжоу прибули два види тестів для виявлення коронавірусної інфекції: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та тести для експрес-діагностики. Якщо експрес-тест виявив у людини COVID-19, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР.

Окрім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, захисні костюми, дезінфектори та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19. Зокрема, у першій партії медичного вантажу прибули тришарові маски для потреб медиків, військовослужбовців, працівників служб МВС.

23 березня, гвардійці забезпечили транспортування вантажу трьома літаками Національної гвардії України з київського аеропорту в Жулянах.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що засоби безпеки, окрім закладів Міністерства охорони здоров’я, отримають і медичні установи МВС.

Адже, за словами Антона Геращенка, з досвіду європейських країн видно, як важливо берегти також медиків, поліцейських, гвардійців, співробітників Державної прикордонної служби та Державної служби з надзвичайних ситуацій, – всіх тих, хто під час виконання службових обов’язків може бути в безпосередньому контакті із хворими на коронавірусну інфекцію COVID-19 або із особами з підозрами на це захворювання.  

 

Пресслужба НГУ