новини

В Академії Нацгвардії перевірили готовність адміністрації навчальних зборів до прийому молодого поповнення

26.06.2020 11:59

У Національній академії Національної гвардії України пройшли інструкторсько-методичні заняття з військовослужбовцями, які навчатимуть цьогорічних строковиків основам первинної військової підготовки. Нагадаємо, у зв’язку з пандемією COVID-19, це перша призовна кампанія у 2020 році.

На солдат, яких цього року 60, вже наступного тижня очікує період навчальних зборів. Він проводиться в навчальному центрі Академії.  

Протягом занять, адміністрація навчальних зборів розглянула питання щодо навчання і виховання молодого  поповнення, організації роботи з особовим складом, вивчення морально-психологічних якостей строковиків та відповідальності за вчинення військових правопорушень.

«Навчальний збір колосально допомагає офіцерам краще вивчити поведінку строковиків за умов підвищених фізичних та психологічних навантажень. Також це стартова платформа для навчання базовим елементам військової підготовки. До того ж, в умовах карантину ми дотримуємось соціальної дистанції, масочного режиму, у нас  облаштовані куточки дезінфекції», – зазначає командир роти навчальних зборів капітан Дмитро Коваль.

Незабаром офіцери та молодші командири будуть навчати новоспечених солдат загальновійськовим предметам. Строковики вивчать основи гуманітарної, стройової, військово-інженерної та вогневої підготовок, тактичної підготовки військ, загальної тактики, фізичного виховання. Важливими для вивчення також є статути Збройних Сил України, долікарська допомога та військова топографія.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ